USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86
Світ вражає: За шахрайство у $230 000 батька з сином засудили до 5-ти років
Апеляційний суд Волинської області залишив без змін вирок суду першої інстанції щодо Панасюка Василя Ксенофонтовича та його сина Панасюка Леоніда Васильовича, які у 2009 році домовились з корінним українцем про реалізацію низки благодійних проектів, які останній повинен був фінансувати. В результаті ж, чоловіки привласнили грошових коштів на суму близько 230 тисяч доларів США, не виконавши взяті на себе зобов’язання.



Довгих два роки суди різних інстанцій розглядали кримінальну справу та нарешті оголосили своє рішення.

У 2009 році Віктор Літовченко разом із сім’єю вирішили організувати в Україні низку благодійних проектів з допомоги нужденним. Для цього було необхідно придбати відповідні приміщення для прийняття гуманітарних контейнерів, реабілітаційний центр, а також дитячий будинок. Проте, ідея з придбанням об’єктів нерухомості не була реалізованою, позаяк «справжній друг» та «товариш» Василь Панасюк, увійшовши в довіру та прикриваючись благими намірами, переконав Літовченка не робити цього, а натомість сказав, що він побудує йому необхідні об’єкти кращої якості та за ту саму ціну в строк до 8 місяців. Останній після довгих вмовлянь довірив будівництво Панасюку.

Протягом 2009-2011 років Літовченком було перераховано Панасюку Василю та його сину Леоніду близько 300 тисяч доларів США, що підтверджується відповідними рішеннями судів.

Але, коли ж у 2011 році Віктор Літовченко, разом з сім’єю, виїхав з США і прибув на Волинь, то його чекав сюрприз. Замість запланованих об’єктів нерухомості для провадження благодійництва він побачив одну невідому конструкцію, яка йому нагадувала складське приміщення без жодних зручностей.

Тоді Віктор Літовченко взявся з'ясовувати, на що були витрачені його кошти. Під час проведення досудового розслідування кримінального провадження Василь Панасюк зізнався, що при зведенні будинку використовував бувші у використанні будматеріали, а нові вивозив з будівництва на продаж. Так, згідно матеріалів справи встановлено привласнення Панасюком Василем та його сином Леонідом грошових коштів на загальну суму 230 тисяч доларів США.

В 2014 році справа дійшла до суду, відповідним вироком Василя та Леоніда Панасюків засудили до 5 років позбавлення волі та стягнули з них близько 1,5 мільйона гривень збитків, завданих Віктору Літовченку.

Проте і прокурор, і потерпілий, і обвинувачені оскаржили вирок суду в апеляційному порядку. Прокурор просив призначити батьку та сину покарання у виді 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, потерпілий просив збільшити суму грошового відшкодування, оскільки курс долара до гривні виріс втричі, а захисники обвинувачених просили закрити провадження, а їх самих виправдати.

Зрештою, колегія суддів Апеляційного суду Волинської області ухвалила скарги прокурора та захисників обвинувачених залишити без задоволення, а вирок суду першої інстанції — без змін.

Все було б добре, але навіть припустивши, що рішення суду буде виконане миттєво, Віктор Літовченко не зможе отримати належного відшкодування, адже за час судової тяганини, офіційний курс валют по відношенню долара до гривні виріс утричі. А тому для нього є важливішою цивільна справа, яка наразі знаходиться у провадженні того ж Апеляційного суду Волинської області, чергове судове засідання по якій призначене на 10 грудня 2015 року. Лише отримавши належне відшкодування, Літовченко зможе завершити реалізацію раніше запланованих благодійних проектів.

Микола Грицишин
Коментарів: 9
Андрій Стрижук Показати IP 9 Грудня 2015 13:30
От і ладненько! Надіюсь чоловік зможе отримати свої гроші назад, бо в нашій країні рішення суду - це тільки 20% зробленої справи!
Лідія до Андрій Стрижук Показати IP 22 Грудня 2015 09:44
А ви того чоловіка особисто знаєте? Ви в Америці живете, що так впевнено радієте за нього?
Важливо! Показати IP 9 Грудня 2015 23:40
завтра судовий розгляд в 10год 00хв починається в примыщенні апеляційного Суду, всі бажаючі можуть прийти)!
Victor Litovchenko до Важливо! Показати IP 11 Грудня 2015 12:25
Cуд по цивільній справі перенесений на 17 Грудня
Пастор до ягнят Показати IP 11 Грудня 2015 15:48
Пастор Панасюк виступає як треба жити https://www.youtube.com/watch?v=DYX52JwOxnw
Victor Litovchenko до Пастор до ягнят Показати IP 11 Грудня 2015 21:08
Кощуннік
Victor Litovchenko Показати IP 11 Грудня 2015 21:09
http://debug.volynnews.com/messages/chi-zdaten-sud-zahistiti-prava-spravjnih-patriotiv-ukrayini/
Кирило Показати IP 15 Січня 2016 14:14
http://www.volynnews.com/messages/uvaga-rozshukuyutsya-zlochintsi/
ВІктор Літовченко Показати IP 31 Серпня 2018 10:26
30 Серпня 2018 року, знову відбулося судове засідання у Волинському апеляційному суді, в якому оба Панасюки були визнані винними і їм присуджено повертати розікрадені кошти! Але в звязку з тим, що Василь Панасюк повернув квартиру у Підгайцях, вартісттю $30.000 та ділянки землі, було винесено вирок Пансюкам умовний термін на 2 роки! Після рішення суду, Панасюки почали вести себе агресивно, обвинувачуючи суд. Але справедливість і правосуддя існує, дякуючи суддям та головуючому в справі Петру Тодосьовичу Філюку! https://www.youtube.com/watch?v=MKgPTL2TaT4

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus