USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95
Світ вражає: Закон чи «шабаш»? Передвиборчі пристрасті у Старовижівському районі
Депутат обласної ради Михайло Шлапай разом з кандидатами в депутати Старовижівської районної ради Вадимом Гурським (блок Петра ПОРОШЕНКА) та Анатолієм Лавринюком (СВОБОДА) влаштували ''шабаш''в приміщенні районної виборчої комісії.
6 жовтня вищеперераховані особи силоміць позвозили окремих членів районної виборчої комісії та методом шантажу і погроз змусили їх відмінити рішення про реєстрацію кандидатів в депутати від Аграрної партії .

Мотивація - недотримання гендерної політики при формуванні списку.Хоча причина інша - позбутися сильних конкурентів,адже в списку Аграрної партії присутні авторитетні і відомі особистості .
Протримані ''під замком'' декілька годин члени районної комісії скасували рішення про реєстрацію кандидатів, висунутих районною організацією Аграрної партії України. Коментар з цього приводу у секретаря Старовижівської районної виборчої комісії Ольги Філонюк.
«Засідання, яке відбулось 6 жовтня, члени комісії провели на вимогу місцевих організацій політичних партій «Свобода» та «Блок Петра Порошенка «Солідарність».
Прийняте рішення було оформлене у формі протокольного рішення.
7 жовтня комісія зібралася, щоб обговорити це питання, однак ми не оформляли це як засідання. Прийняте 6 жовтня рішення я вважаю незаконним. Аграрна партія України подала позов до суду, щоб оскаржити наше рішення», - розповіла Ольга Філонюк.
Відповідно до ч. 4-5, Ст. 47 Закону України «Про місцеві вибори» територіальна виборча комісія скасовує рішення про реєстрацію всіх кандидатів, висунутих місцевою організацією політичної партії, у разі ліквідації цієї місцевої організації партії чи у разі прийняття центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань державної реєстрації юридичних осіб, реєстрації (легалізації) об’єднань громадян, громадських спілок, інших громадських формувань, у визначеному Кабінетом Міністрів України порядку рішення про невідповідність діяльності, найменування та/або символіки цієї місцевої організації партії або партії в цілому вимогам Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".
8 жовтня Апеляційний суд задовольнив позов Аграрної партії та зобов'язав районну виборчу комісію поновити рішення про реєстрацію. кандидатів.
Коментарів: 9
Вижва Показати IP 13 Жовтня 2015 14:31
В нас аграріїв взагалі то немає, тим більше авторитетних. Це якась маячня як і "аграрна партія"
справедливість до Вижва Показати IP 14 Жовтня 2015 20:51
А Стара Вижва з яких - то пір стала промисловим центром. До Вашого коментаря я вважала Старовижівський район аграрним. Відповідно, і аграрна партія цілком закономірна. Аграрії - це сільськогосподарські працівники. Взагалі-то Волинська область, як і Україна аграрного спрямування.
справедливість Показати IP 14 Жовтня 2015 20:52
А Стара Вижва - це суцільна промисловість, де ж там взятися аграріям.
патріот Показати IP 15 Жовтня 2015 10:12
В Старій Вижві такий собі мініолігарх місцевого розливу Шлапай зробив свій бізнес на краденому піску і на протязі 15 років обдюрює державу так само як і колись працюючи на митниці'' чесним'' прикордонником ось звідки і стартовий капітал а тепер можна погратися і в благодійника і в волонтера а ще і влади захотілося тому й лізе із своїх коротких штанців до корита вдаючи себе за матір Терезу вішаючи локшину на вуха
Не байдужий. до патріот Показати IP 15 Жовтня 2015 20:11
Він робить більше ніж ти, і "власть имущие", і пісок він законно купляє. А якщо такі як ти його критикуєте то значить все правильно чоловік робить допомагаючи армії і прислуховуються до громади.
Анонім до Не байдужий. Показати IP 15 Жовтня 2015 21:50
Скажи де купляє пісок ?У районі немає жодного офіційно дозволеного кар'єру!
Анонім до Не байдужий. Показати IP 15 Жовтня 2015 21:55
У кого купляє?Кому платить?ХОЧА ВІДОМО КОМУ ПЛАТИТЬ ,ЯКЩО НІХТО НЕ ЧІПАЄ ЗА ОДНЕ МІСЦЕ! Мабуть омріяний мандат допомагає?
Анонім до Не байдужий. Показати IP 15 Жовтня 2015 22:02
А ВЖЕ ЛЮБИТЬ ЧОЛОВІК ПРОПІАРИТИСЬ !!! ВІДКРИЄШ ГАЗЕТУ- а там на кожній сторінці хвалебні оди .Шлапаєві .''.Дарагой'' Лєонід Ільїч тільки позаздрив би .
Анонім Показати IP 15 Жовтня 2015 22:22
НЕХАЙ РОЗКАЖЕ, ЯК РОЗДАВАВ ГРОШІ КУПУЮЧИ ГОЛОСИ ДЛЯ ПАРТІЇ'' ЗАСТУП'' НА МИНУЛИХ ВИБОРАХ ДО ВРУ . ЯК БУДУЧИ ДОВІРЕНО ОСОБОЮ ІВАНА СМІТЮХА НАЛИВАВ ПО СТО ГРАМ У ВЛАСНІЙ МАШИНІ ПОДОРОЖУЮЧИ ПО ДІЛЬНИЦЯХ . А ТЕПЕР МИ БІЛІ І ПУХНАСТІ, БО МИ КАНДИДАТИ ВІД ПАРТІЇ ПРЕЗИДЕНТА!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus