USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Аби врятувати себе і свою сім’ю: на «Терновому полі» – одноденне тренування цивільних

2 Травня 2023 11:56
На вихідних навчально-тренувальний центр «Тернове поле», який є частиною батальйону оперативного реагування «Луцьк», організував для цивільних одноденний вишкіл. 12 інструкторів навчали учасників тактико-спеціальній підготовці, тактичній медицині та управлінні дронами.

Завдання учасників – навчитися правильно діяти в бойових умовах, наприклад, у разі вибуху гранати, накласти турнікет собі чи побратиму під прямим вогнем, евакуювати пораненого з поля бою, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Заступниця командира тактичних медиків Ембер розповідає, що курсу тактичної медицини навчають за стандартами НАТО. Після теорії – практика.

Інструктор з тактико-спеціальної підготовки Айрон говорить, що учасників навчають правильного поводження зі зброєю: базових стійок, маніпуляцій. Головне – аби людина зуміла швидко та безпечно скористатися зброєю.

Командир інструкторської групи навчально-тренувального центру «Тернове поле» Японець зауважує: ці дисципліни взяті на основі власного досвіду інструкторів із врахуванням того, що насправді відбувається на фронті. Він переконаний, що в наш час ці навички необхідні не лише військовим, а й цивільним.

«Цивільним – аби вони могли зберегти себе і свою сім’ю для подальшої евакуації. Військовим – щоб вони могли зберегти своє життя, життя побратимів, успішно виконати завдання та повернутися додому», – наголосив Японець.
Читати ще: «Ворог постійно змінює тактику, нам потрібно підлаштовуватися»: інструктори ТНЦ «Тернове Поле» продовжують готувати бійців для ЗСУ

Окрім цивільних, інструктори «Тернового поля» навчають бійців добровольчих формувань територіальних громад, працівників патрульної поліції, ДСНС і військовослужбовців. Зокрема, виїжджають у військові частини інших областей і на передові позиції.

Із початку створення центру, тобто фактично від повномасштабного вторгнення, через «Тернове поле» пройшло понад 17 тисяч бійців.

Нині на навчаннях побували 27 учасників. Люди кажуть, що ці навички цивільному населенню вкрай необхідні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus