USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Бельгія надасть Україні €200 мільйонів і ракети

27 Квітня 2024 10:35
Міністерка оборони Бельгії Людивін Дедондер після засідання у форматі «Рамштайн» оголосила про додаткову допомогу, що посилить українську протиповітряну оборону.

Її слова на пресконференції цитує бельгійський телеканал RTBF, пише Бабель.

За словами Дедондер, Бельгія передасть Україні ракети для систем протиповітряної оборони з власних запасів (не уточнивши, які саме і скільки), а також виділить €200 мільйонів для участі в німецькій ініціативі з постачання систем ППО.

Читати ще: США виділили найбільший пакет допомоги Україні на $6 млрд. Яку зброю отримають ЗСУ

«Ми залишатимемося мобілізованими протягом наступних тижнів, щоб підтримати Україну. Наше послання залишається незмінним: того дня, коли росія припинить своє вторгнення і відмовиться від незаконно окупованих територій, конфлікт закінчиться», – додала голова бельгійського Міноборони.

Також прем’єр Бельгії Александр Де Кроо анонсував прискорене постачання Україні власних винищувачів F-16, яке відбудеться до кінця 2024 року, а не на початку 2025-го, як планувалось раніше
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus