USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Робототехніка та управління дронами: в ЛНТУ відкрили STEM-лабораторію для юних науковців. Фото

8 Травня 2024 18:14
В рамках проєкту «Дитячий університет», який був започаткований Волинською обласною Малою академією наук і Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» спільно з ЛНТУ та ВНУ, для юних науковців відкрили чергову STEM-лабораторію. Цього разу в політесі.

Тут вихованці МАН під керівництвом лаборанта кафедри цифрових та освітніх технологій Валерія Чурика займатимуться робототехнікою, навчатимуться керувати дронами на симуляторі, складатимуть різноманітні прилади, а також вивчатимуть системи розумного будинку.
«На 3D-принтері ми будемо моделювати каркаси та створювати певні прилади, зокрема метеостанції та індикатори руху. Від дітей вимагається креативність. Чим креативніша дитина, тим цікавіший виріб вона може придумати, а ми допоможемо реалізувати його фізичну модель», – зазначив Валерій Чурик.
3D-принтер та інші речі, без яких робота лабораторії не була б можливою, закупив Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Це вже не перша STEM-лабораторія у Луцьку, яку допомагають відкрити благодійники.

Читати ще: Польоти на симуляторі БПЛА та моделювання: як працює STEM-лабораторія у Центрі позашкільної освіти в Луцьку. Фото

«Сьогодні ми завітали в ЛНТУ, де відкривається чергова STEM-лабораторія у Луцьку. Тут діятиме кілька учнівських гуртків для вихованців МАН: робототехніки та роботомоделювання, програмування та управління дронами. Тобто, відвідувачі гуртків зможуть навчитися літати на симуляторі дронів без втрати фізичної моделі, що дуже важливо в сучасних для України умовах. Окрім цього, ці діти у живій формі навчаються моделюванню. Для цього Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» придбав 3D-принтер. Учні друкують на ньому деталі, без яких неможливо складати фізичні моделі того чи того виробу. Також ми купували різні запчастини для роботів та конструктори, аби гуртки в рамках «Дитячого університету» могли повноцінно функціонувати», – розповіла голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода.
Нині гуртки МАН у STEM-лабораторії відвідують майже тридцять учнів, однак тут з радістю приймуть нових дітей. МАНівці переконані, що проведений у «Дитячому університеті» час буде дуже корисний для школярів.

Читати ще: Декілька локацій в одному місці: у ВНУ з’явилася нова STEAM-лабораторія. Фото

«Ми свідомі, наскільки важливий розвиток технологій, особливо у нинішній важкий для країни час. Весь світ вкотре переконується, що сучасні війни виграють сучасні технології», – наголосила директорка Волинської обласної МАН Тетяна Михалюк.
Проректор ЛНТУ Олена Лютак відзначила, що спільно з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» та Малою академією наук в університеті вже було реалізовано багато атракцій.

«Ми щиро віримо, що ті навички, які ви отримаєте в таких технологічних студіях, допоможуть вам розвиватися, вдосконалюватися та реалізовувати свій потенціал, аби в майбутньому стати винахідниками. Розуміємо, що за STEM-напрямком – майбутнє. Завдяки цьому ви відчуєте на дотик науку, зрозумієте її структуру та відкриєте для себе цей цікавий і захопливий свій», – резюмувала Олена Лютак.
Нова STEM-лабораторія діє в учбово-лабораторному корпусі №2 Луцького національного технічного університету на вулиці Потебні.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus