USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Чесних виборів у Москві вимагали 100 тисяч людей

11 Грудня 2011 14:20
У суботу 10 грудня на Болотній площі у Москві відбувся один з наймасовіших мітингів з кінця 90-х років проти результатів виборів до Держдуми.

Про це повідомляє ТСН .

За різними оцінками, на мітинг у Москві зібралося від 25 до 100 тисяч людей, у Санкт-Петербурзі вийшли понад 10 тис. людей. Нечисленні протести пройшли і в інших містах Росії.

Водночас, під час мітингу на Болотній площі, лідер партії «Яблуко» Сергій Мітрохін вигукував про 100-150 тисяч людей.

Кількість протестуючих ледь не обвалила міст

Основним майданчиком для протестів стала Болотна площу в Москві. Мітингуючі почали збиратися близько 12:00 за київським часом і йти в бік площі.

За оцінками ГУВС і операторів зв'язку, на акцію прийшли 25 тисяч людей, організатори заявляли більше 100 тисяч чоловік, журналісти нарахували близько 85 тисяч.

Через масове скупчення людей на мосту Лужкова, московська влада заявляла, що він може не витримати і обвалитися. До мосту почали підтягувати рятувальників, але обійшлося без ексцесів.



Зіткнень на мітингу не було, не дивлячись на ряд провокацій з боку ультраправих, які запалювали фаєри. Міліція поводилася коректно.

В результаті на Болотній прийняли резолюцію з п'яти пунктів: звільнення всіх політв'язнів, скасування результатів виборів, відставка глави ЦВК Володимира Чурова, реєстрація нових опозиційних партій та проведення нових виборів.



Мітинг закінчився о 18 за московським часом і натовп розходився під пісню Віктора Цоя «Перемен». Загалом акція протесту пройшла мирно.

В МВДЛ повідомили, що за підсумками мітингу поліція не затримала жодної людини.

Проте, лідери опозиції закликали своїх прихильників зібратися на новий мітинг у Москві через два тижні - 24 грудня.

Мітинг в Інтернеті

Варто відзначити, що тисячі людей, які знаходилися на мітингу у Москві, щосекунди видавали до 10 твітів у Twitter про події, що відбувалися на Болотній площі.

Саме завдяки соціальним мережам вдалося зібрати таку величезну кількість людей на мітинг.

Зазначимо, з нього приводу, днями ФСБ затребувало від глави «ВКонтакте» закрити усі опозиційні групи в соцмережі.

Проте, Павло Дуров відповів на це федералам фотографією собачого язика. Наступного дня Дурова вже викликали у прокуратуру на допит.

Після мітингу влада обіцяла прислухатися

Партія «Єдина Росія» ближче до вечора заявила про те, що позиція протестуючих громадян буде почута.

«Запевняю, що всі ми почуємо цей мітинг. Якщо ви просто хочете висловити свою недовіру, свій протест тому, що відбувалося, зробіть це, але не дозволяйте перетворити себе в «пішаки» у руках тих, хто хоче зруйнувати нашу країну, не піддавайтеся на провокації», - сказав перший заступник секретаря президії генради «Єдиної Росії» Андрій Ісаєв.

ЦВК не переглядатиме результати виборів

Після завершення багатотисячного мітингу у Москві, ЦВК заявив, що не побачила порушення під час виборів 4 грудня, тому результати переглядати не збирається.

Водночас, ЦВК назвав відповідні вимоги учасників акцій протесту безпідставними.

Нагадаємо, результати виборів до Держдуми ЦВК озвучив 9 грудня. 238 місць з 450 в нижній палаті парламенту займе «Єдина Росія», 92 - КПРФ, 64 – «Справедлива Росія», 56 - ЛДПР.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Українець Показати IP 11 Грудня 2011 22:21
Цікаві фотографії тут http://chistoprudov.livejournal.com/87764.html#cutid1
московская хохлятина Показати IP 11 Грудня 2011 23:11
100 тыс.хохлов в Москве в это время чистили улицы, сортиры, вкалывали на стройках...и что такое для 20 млн. насления столицы - 100тыч????77
свидетель Показати IP 12 Грудня 2011 10:17
Никаких там 100 тысяч небыло в помине!!! Зачем врать? CNN - показывала типа Москву и вставляли ролики с Афин, где бросали коктели "Молотова". Я не люблю Путина, но врать то зачем???
Совість Волині Показати IP 12 Грудня 2011 10:25
У КПРФ украли минимум 12%

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus