USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Данія цьогоріч збільшить військову допомогу Україні на $630 мільйонів

25 Квітня 2024 23:15
Данія цього року збільшить фінансування фонду для військової підтримки України на 4,4 мільярда крон (понад $630 мільйонів).

Про це повідомив міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен, передає Укрінформ із посиланням на AFP.

«З початку війни Данія була однією з найактивніших країн-донорів. Ми будемо продовжувати це робити, тому я радий, що більшість партій Фолькетингу (парламенту, – ред.) підтримує нас, додаючи до Українського фонду у 2024 році ще 4,4 мільярда крон на військову допомогу», – заявив він.

Фонд було створено для розподілу допомоги Україні в період 2023-2028 років. Після збільшення фінансування загальний обсяг Українського фонду становитиме 64,8 мільярда данських крон (понад $9,3 млрд).

Читати ще: Вперше в історії: Данія купує зброю в українських виробників для ЗСУ

Український фонд передбачає надання прямої військової допомоги у вигляді озброєнь, іншого військового обладнання та навчання персоналу. Серед іншого, для ЗСУ купують зброю та обладнання у данських та іноземних компаній. Сюди також входять фінансові пожертви та співробітництво з іншими державами щодо підтримки України.

Як повідомляли, Данія скерує €420 мільйонів на відновлювану енергетику та відбудову України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus