USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Росія активно готує диверсії по всій Європі, – ЗМІ

5 Травня 2024 14:52
Європейські розвідувальні служби попередили свої уряди про те, що Росія готує акти насильства і диверсій по всьому континенту.

Про це пише Financial Times з посиланням на оцінки розвідок трьох різних країн Європи.

Зазначається, що РФ вже почала більш активно готувати таємні вибухи, підпали та завдання шкоди інфраструктурі на європейській території як безпосередньо, так і через посередників, й не збирається рахуватися з можливими жертвами серед цивільного населення.

«Хоча агенти Кремля мають довгу історію подібних операцій і останніми роками час від часу здійснювали атаки в Європі, з’являються дедалі нові свідоцтва більш агресивних і узгоджених зусиль», – пише видання.

Читати ще: У ГУР оцінили, за скільки днів Путін захопить країни Балтії

Один із працівників розвідки заявив, що зараз президент РФ Володимир Путін почувається «підбадьореним» і прагнутиме якомога сильніше натиснути на Європу в багатьох напрямках – за допомогою дезінформації, саботажу чи хакерських атак.

Через служби безпеки НАТО надходить інформація про скоординовану та масштабну загрозу зловмисних дій з боку Росії.

Акти саботажу вже відбуваються. У Великій Британії підпалили склад з гуманітарною допомогою для України, у Швеції сталася низка залізничних аварій, у Чехії намагались пошкодити залізничну сигналізацію, в Естонії стався напад на автомобіль міністра внутрішніх справ, у Німеччині запобігли нападу на військові та логістичні об’єкти.

Читати ще: Україна планує новий контрнаступ: у Байдена розкрили деталі

Раніше дачний будиночок глави німецького оборонного концерну Rheinmetall Арміна Паппергера спалили ліві екстремісти, обурені постачанням зброї Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus