USD 39.85 40.15
  • USD 39.85 40.15
  • EUR 39.96 40.20
  • PLN 9.95 10.15

Дайджест Хай-так! Заряджати мобільний від купальника. ФОТО. ВІДЕО

21 Березня 2013 15:00
Брюки з клавіатурою, роботи домашні працівники, одномісний електрокар майбутнього, Новинки світу науки й техніки, нові технології, винаходи, цікавинки - все це у рубриці «Хай-так!».

Новинки моди



Британські дизайнери представили колекцію хай-тек одягу. Купальники, за допомогою яких можна зарядити мобільний телефон, брюки із клавіатурою – це те, що скоро будуть масово носити. А взуття із сигнальними лампочками допоможе дістатися до додому кожному в будь-якому стані і з будь-якої частини міста.

Домашній працівник Хоббіт



Новий член сім’ї – Хоббіт, комп’ютер, який може бути домашнім помічником. У його обов’язки входить піднімати предмети, що впали, та допомагати у домашніх справах. Так, Хоббіта придумали інженери, щоб допомогти старшим людям із проблемами рухового апарату.

Цей чудо-робот Хоббіт – результат одного із провідних європейських проектів, над яким працювали 7 університетів Європи.

Найбільше чортове колесо у світі



По закінченню будівництва «Нью-Йоркське колесо» (New York Wheel) буде підніматься на 208 метрів над містом. Це найбільше колесо огляду у світі. Дизайн колеса буде відрізнятися від інших надвисоких конструкцій огляду. Наприклад, 180-метровий атракціон Singapore Flyer і 140-метровий London Eye, укріплені тросами, які прив’язують колесо до землі. Натомість Нью-Йоркські інженери додадуть 100 метрів міцної опори, що стоятиме вертикально до землі. А для захисту від погодніх умов двигуни кабін перенесли в середину пасажирських капсул. Будівництво 250 мільйонного проекту розпочнеться в наступному році. І уже в 2016 році пасажири зможуть насолодитись 38 хвилинною подорожжю з видом на статую Свободи і Нижній Манхеттен.

Електроавтомобіль «Colibri»



Одномісний електрокар «Colibri» з’явиться у продажі в 2014 році.
Німецька компанія Innovative Mobility AЕutomobile (IMA) на Женевському автосалоні Geneva Motor Show 2013 представила цікавий автомобіль під назвою Colibri. Безумовно електроавтомобіль стане ідеальним засобом пересування по місту. В новинці реалізовані система управління. З допомогою планшета чи смартфона власника автомобіля Colibri зможе отримати інформацію стосовно місця знаходження електроавтомобіля чи рівня заряду його батареї.

Виробник також вказує на унікальні двері електроавтомобіля, що нагадують «крила чайки», з першокласними захисними властивостями від погодних умов (снігу чи дощу). При відкритті дверей механізм піднімає їх настільки високо, що можна зайти в це авто, навіть не нахиляючись. Розміри автомобіля такі 1,18 х 2,75 х 1,3 м (ширина, довжина, висота), маса – 440 кілограм. На відведене місце на паркувальній зоні для звичайного двохмісного автомобіля може вміститись два електроавтомобіля Colibri.
Орієнтована вартість такого авто – 900 євро.

Фарба, яка проводить еклектрострум



Така фарба уже відома світові деякий час. Недавно винахідники одного університету із Уельса запропонували фарбуючий засіб із електропровідними властивостями. Але використати його можна тільки для покриття верхніх частин споруд.

Фарба наноситься або тільк на метал, або на скло.
До складу цієї фарби входить графіт та сплави срібла, що не залежать від агрегатного стану речовини.
Експерти наголошують, що використання таких засобів у будівництві допоможе знизити потребу в електроенергії приблизно на 20 відсотків.

Японці зможуть викликати пожежну службу через Twitter



Влада Японії розглядає можливість запуску системи, яка дозволить визивати аварійні служби завдяки вілправки повідомлень в соціальних мережах, зокрема, Twitter. Агенство пожежної безпеки і надзвичайних ситуацій Японії протестує цю ситему влітку.

Японський уряд змоделює ситуацію, яка виникла після землетрусу і цунамі два роки тому. Тоді в потерпілих районах телефонні послуги були недоступні і люди не могли викликати допомогу. Планується розробити систему прийому викликів в соціальних мережах, яка б була простою і зрозумілою. Однак, для того, щоб викликати рятувальник через Twitter, потрібно зв’язок з мережею, що в умовах природних катаклізмів не доступно. Тому для вирішення цієї проблеми оператор Softbank уже тестує базову станцію на повітряній кулі, здатну установлювать зв’язок у віддалених районах.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Thor Показати IP 21 Березня 2013 15:51
про колибри круто, интересно, сколько будет стоить у нас

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus