USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Де і за скільки на Волині можна купити новорічну ялинку

6 Грудня 2021 20:02
У державних лісогосподарських підприємствах Волинського ОУЛМГ цьогоріч запланували продати у святковий період 60 тисяч деревець. Ще 2500 – у горщиках.

Як інформує пресслужба ВОУЛМГ, майже 15 тисяч штук вже продали.

Громадяни можуть купувати ялинки безпосередньо в державних лісгоспах. Це значно дешевше, ніж на ялинкових базарах. Окрім того, лісгоспи організовуватимуть роздрібну торгівлю ялинками на торгових точках, майданчиках, ярмарках і ринках обласних, районних центрів та інших населених пунктів. У тому числі – біля фірмових магазинів «Лісовичок».

Цього року мінімальна ціна святкового деревця становить 100 гривень. У горщику, залежно від породи та віку, стартує від 150 грн і може бути більше 1000 грн.

Продавати новорічні красуні вже почали всі лісогосподарські підприємства області.

Для того, щоб волиняни без проблем мали змогу придбати новорічне деревце, на кожному підприємстві призначили людину, відповідальну за реалізацію новорічних ялинок. На сайті ВОУЛМГ створили відповідну рубрику, де розмістили список контактів осіб, відповідальних за реалізацію святкових деревець.

«І не забуваємо: новорічне деревце, якщо воно легальне, має бути промарковане спеціальними уніфікованими засобами – самоклейними етикетками або пластмасовими бирками-стяжками. Ці засоби розриваються при спробі їх зняття і тим самим унеможливлюється повторне використання», – зазначають лісівники.

Наклейки та бирки містять відповідну інформацію: індивідуальний номер та штрих-код, який заносять у Систему електронного обліку деревини. За допомогою таких кодів можна перевірити походження ялинки.

У відомстві наголошують, що вирубування святкових деревець не несе жодної шкоди природі. «Хвойні, призначення яких дарувати в домі свято, лісівники вирощують на спеціальних плантаціях. Таких у нашій області створено 225 гектарів. Заготівля новорічних деревець проводиться, залежно від заявок торговельних організацій та споживачів», – йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Нема на то ради ! Показати IP 6 Грудня 2021 23:15
І коли, блін, прозріють, шо не варто рубати живі дерева ? Лісники замість того, щоби ліс вирощувати - продають його ще молодим ! Ті, хто купує ялинки, задля разової втіхи прищеплюють і дітям своїм на майбутнє рубати - продавати - купляти ! Забороронити і крапка ! Штучних багаторазових і з вигляду не гірших - сьогодні навалом ! І головне, шо діти навчаться шанувати природу !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus