USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

День святого Валентина – кітч і данина моді?

14 Лютого 2013 09:34
Чи люблять лучани День святого Валентина, чи, можливо, ставляться до свята якось інакше - про це дізнавався кореспондент «ВН» у лучан.



Вікторія Семенюк, керівник спортивної команди екстремалів «Земля Стрибків»

День святого Валентина завжди викликав у мене як мінімум сміх. Смішно дивитися, як мужчини та хлопці задля доказів своїх почуттів бігають у паніці та скуповують подаруночки та квіточки. А де вони були зі своїми почуттями цілий рік? На мою думку, почуття потрібно висловлювати (якщо вони є) щодня, незалежно від загальноприйнятих стереотипів. А якщо парочки між собою гризуться, наче кіт з собакою, а на День Закоханих роблять вигляд, що у них все чудесно, це виглядає як блюзнірство. Особисто для мене День Усіх Закоханих - це просто ще один привід сказати «кохаю» своїй половинці. Закохані, якщо ви дійсно любите, то даруйте один одному миті щастя увесь час, і нехай Ваше життя перетвориться на справжнє свято, незалежно від дати.


Андрій «Тіма» Тимчук, гурт «ФлайzZzа»

За що не люблю? За те, що просто вийти і посидіти ввечері у котромусь із закладів, без попереднього замовлення столика, фактично нереально :) За те, що в крамницях вигрібаються всі можливі подарунки - часто навіть зовсім безглузді через відсутність фантазії або відчуття реальності тих, хто їх купує (усміхається). Раніше більше любив це свято чомусь... Якось воно піднесеніше святкувалось людьми. Зараз це на рівні: а давай хоч раз на рік, у День Святого Валіка, вийдемо, коханий, з хати і десь посидимо..?
Хоча, все це, скоріше за все, просто якась моя хибна думка!? Я б дуже хотів, щоб так і було! :)
А загалом люблю це свято, тому що воно зайвий раз натякає на гарні почуття та явища із нами. Подія, яка гріє зсередини, незважаючи на зиму. Це позитивне свято з усіма його «наслідками» :)


Олександр Пиза,депутат Луцької міської ради

Моє ставлення негативненьке. Це чуже комерційне свято. Хоча воно зближує в прямому розумінні молодше покоління! А нам треба більше українців!


Ірина Щуцька, художниця, рекламіст, художник

У святі, яке відзначають 14-ого лютого, мені не подобається те, що хлопці шукають якийсь один день, щоб приділити увагу дівчатам. І навпаки. І «відмазуються», що різноманітні приємності робляться тільки на День Валентина. Я б хотіла, щоб це не було приурочено якомусь одному дню, коли люди як стадо баранів, які отримали команду: «Так! Усім цілуватися-обніматися, дарувати валентинки в один день!». А решту 364 дні можна нічого не робити. А сама День закоханих святкую (сміється), ми з чоловіком даруємо один одному необхідні презенти».


Валерій Пельц, голова Волинської асоціації КВН

На мою думку, це не зовсім українське свято, а привезли його в наші краї вправні маркетологи, які мають дуже крутий привід для різних рекламних активностей. Для людей, які справді кохають один одного, не потрібен один день в рік, щоб це проявити клаптиком паперу (валентинкою). Любіть один одного кожного дня, і тоді відпаде потреба святкувати День Святого Валіка.


Роман Домбровський, начальник відділу маркетингу інтернет-магазину нижньої білизни

Я «обожнюю» День святого Валентина, коли всі хлопчики та дівчатка,за ОДИН день до 14-ого лютого, згадують про своїх коханих і намагаються не сісти в калюжу. Мої менеджери в ці дні не встигають оформляти замовлення… Люди добрі, любіть своїх близьких щодня, а не один раз у рік.


Ірина Ющук, юрист, організатор фестивалю «Плацдарм»

Свято Валентина... а це - свято!? сумніваюсь... в жоден особливий спосіб не відзначаю цей день і не вважаю його святом в принципі... і взагалі дивні у нас люди: вірять в християнського Бога, вважають себе православними, святкують язичницькі свята на кшталт Купала і католицькі - святого Валентина, вірять в прикмети, займаються йогою, живуть по фен-шую - не пам'ятаю, хто це сказав, але однозначно геніально сказано! І взагалі вважаю, що якщо люди закохані, не потрібно про це забувати, а проявляти увагу один до одного повсякчас, а не чекати дня «гіперактивності» закоханих)... бо так і все життя можна згаяти в очікуванні...


Валерій Гнатюк, громадський діяч, поет

Не переварюю я це «типу свято». По-перше, день святого Валіка - це не наше свято. Воно католицьке, та й там воно не дуже схвалюється, бо доведено до комерції, а це вже не віра, а показуха. А тут - тим паче. Воно не є ні православною, ні слов'янською традицією (а більшість українців - все-таки православні слов'яни). Я консервативний традиціоналіст. Ну харять мене ці бездумні модні запозичення: як східні (фен-шуй), так і західні (Валентин, Хеловін). Маячня це все. Це не наше, і не треба нести не свою ношу. Це виглядає карикатурно.
По-друге, менталітет наших людей такий, що навіть таке безпосереднє святкування Дня закоханих (а саме це і має святкуватись у цей день) наш народ доводить до реального маразму. Пригадую минулорічне «свято», коли кожен, хто заходив в мій кабінет чи дзвонив по телефону, по- ідіотськи вітав «зі святом». Ото я настібався. А потім пояснював, що якщо вже так їм це святко сподобалось, то вітати треба тільки свою половинку і БІЛЬШЕ НІКОГО.

І останнє, найкоротше і найголовніше: та кохати один одного треба не раз у рік, а кожен день! І любов свою проявляти кожен день. І не показушно (валентинки, цьомчики, привітаннячка), а реальними діями. От так.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Thor Показати IP 14 Лютого 2013 10:05
Чистая правда!
коментар Показати IP 14 Лютого 2013 10:53
хотілось і мені приєднатись до думок всіх вище наведених.не одна я, не вважаю цей день ніяким святом,а комерцією,бо кохати дійсно треба все життя-а не один день.то тупі американці-штундяри понапридумували таких а-ля свят,бо ж іншх релігійних у них немає.цікаво,чи завтра на Стрітення так само будуть вітати зі святом і і сьогодні?
Хуйздрич Показати IP 14 Лютого 2013 12:41
Одни муфтии.
Forever Autumn до Хуйздрич Показати IP 14 Лютого 2013 13:53
УВАГА! Коментарі, які ображають честь та гідність осіб, зокрема інших користувачів чи авторів ресурсу, політиків, чиновників, журналістів, або ж розпалюють національну чи релігійну ворожнечу, закликають до насильства, без попередження та додаткових пояснень видалятимуться модератором.
Коментатор Показати IP 14 Лютого 2013 14:03
І я так вважаю, так, приємно коли тебе вітають, але не 1 раз в рік "бо так треба", можна повечеряти, приділити увагу, але не робити з цього "систематичне та хаотичне заробляння грошей" для когось! Моливо у США воно є таким популярним, проте, ми Ураїна та українці, для нас має кохання бути завжди, люди повинні завжди дбати та піклуватися один про одного, тому це і називається коханням, а 1 раз чи 2 рази ще на 8 Березня-це лише "аби"... Завтра набагато більше свято та більш релігійно ближче нам...
Конрад Карлович Міхельсон Показати IP 14 Лютого 2013 14:57
через одного-голубці, або жиди.тьху.особливо домбровский
УВАГА! Коментарі, які ображають честь та гідність осіб, зокрема інших користувачів чи авторів ресурсу, політиків, чиновників, журналістів, або ж розпалюють національну чи релігійну ворожнечу, закликають до насильства, без попередження та додаткових пояснень видалятимуться модератором.
Misteria Показати IP 14 Лютого 2013 15:40
Х.йздрич, зазвичай гадять інших невдахи, які нічого не досягли у житті, або імпотенти. Співчуваю, рідненький((
Семен Показати IP 14 Лютого 2013 16:16
Хто таке придумав свято – день святого Валентина ?! Тато вернеться під ранок, з перепою, як скотина… На щоках сліди помади, на штанах білясті плями. добре хоч, що дядя Петя з ліжка дременув від мами. І почнеться святкування – сварка, бійка, крики ,стони. Хто, кому наставив роги, виясняють під прокльони. А вмішається бабуся, наїжджаючи на тата, взагалі почнеться пекло, хоч бери й втікай із хати. І хоч я ще не велика, навіть зовсім ще дитина, я вже вирішила твердо – ненавиджу Валентина.
Валентин Показати IP 14 Лютого 2013 16:29
Смішно, ви в Європу прагнете чи в Азію? Святкуйте й надалі справжні "українські" та "православні" свята 8 березня та 23 лютого - день совітської армії.
пффф до Валентин Показати IP 14 Лютого 2013 21:34
Пане Валентин, ну от навіщо впадати у дикі крайнощі
Шершень Показати IP 14 Лютого 2013 23:43
Не думаю що це свято не має як багато хто каже,зовсім ніякого сенсу)не думаю)можна ж один день приділити щоб нагадати що в світі існує кохання,бо в сірості будніх днів про це можна забути)
Шершень Показати IP 14 Лютого 2013 23:44
Не думаю що це свято не має як багато хто каже,зовсім ніякого сенсу)не думаю)можна ж один день приділити щоб нагадати що в світі існує кохання,бо в сірості будніх днів про це можна забути)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus