USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 40.05 40.30
  • PLN 9.95 10.20

Держдеп США схвалив терміновий продаж Україні трьох HIMARS

11 Травня 2024 09:05
У п’ятницю, 10 травня, Державний департамент схвалив терміновий продаж Україні трьох установок HIMARS.

Як пише Associated Press, угода сягатиме приблизно 30 мільйонів доларів. Україна попросила придбати три ракетні системи, які будуть профінансовані урядом Німеччини.

Держсекретар Ентоні Блінкен визначив, що існує надзвичайна ситуація, яка потребує «негайного продажу» Україні необхідної зброї. Системи надійдуть із запасів армії.

Як повідомляли, 10 травня у США офіційно підтвердили, що виділяють Україні черговий пакет військової допомоги на суму в 400 мільйонів доларів. Туди увійдуть ракети для ЗРК Patriot і Stinger, Bradley і MRAP, системи Javelin та інше. Про виділення допомоги повідомив Білий дім.

Читати ще: Британія та США виділяють додаткові кошти на підтримку енергетики України

Раніше видання Politico повідомило, що до пакета увійде зброя, яка вже присутня на американських складах. За даними видання, йдеться про нові ракети для ЗРК Patriot, зенітні ракети Stringer, бойові машини Bradley та інше озброєння.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ГIсть Показати IP 11 Травня 2024 10:55
Дайте мне создать батальон из детей элиты и война закончится через день

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus