USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Дрони, квадроцикли, генератори: волинським бійцям відвезли допомогу на передову

9 Жовтня 2023 19:43
За запитом бойових підрозділів обранці Волинської громади у взаємодії з благодійними фондами та іноземними партнерами зібрали значний і дуже потрібний транш допомоги.

Доправити вантаж на передову зголосилися депутати обласної ради Ігор Лех, Юрій Харченко та народний депутат України Вячеслав Рубльов, інформує пресслужба облради.

Зокрема, для бійців 14-ої бригади передали Mavic 3 та комплектуючі до нього.

«Дрон, надзвичайно дефіцитні запчастини до нього та тепловізор роздобув голова Волиньради Григорій Недопад у взаємодії з громадською організацією «Асоціація українців за кордоном» (під керівництвом Людмили Задорожної) і благодійним фондом «ТурботаPRO» (засновники Андрій Ковальчук і Луїза Киримова). Також відвідали стрільців 2-го Луцького батальйону, вони вже 9 місяців воюють на передових позиція Запорізького напрямку. Залишили хлопцям квадрокоптер з тепловізором Autel 4 Max та додатковими акумуляторами», – розповів депутат Ігор Лех.
На Лиманському напрямку нині тримають лінію оборони військові 100-ї бригади ТрО. Від своїх земляків вони отримали три потужні квадроцикли BRP Outlander вартістю 3 мільйони гривень, які придбали коштом обласного бюджету спільно з Олицькою селищною радою.

Читати ще: Проїхав всю лінію фронту: Луцький міський голова – про ситуацію на передовій

«Квадроцикли потрібні для роботи підрозділів швидкого реагування та евакуації поранених. Вони швидкі, прохідні, маневрені, по них важко поцілити. Плюс, що вони краще себе проявляють в умовах бездоріжжя ніж броньована техніка», – зауважив народний депутат України Вячеслав Рубльов.
Окрім того, тепловізор та генератор отримали і прикордонники, які воюють на Бахмутському напрямку. А для 65-ої бригади, яка веде наступ в районі Оріхіва та Роботино, передали дрон та тепловізор від фінських партнерів.

«Ми також зустрітися з командирами наших бригад – 14-ї ОМБР, 100-ї ТРО, 65-ї ОМБР, 2-го стрілецького батальйону та пілотами 12-ї окремої бригади армійської авіації, аби з’ясувати актуальні потреби наших воїнів і працювати над наступним траншем допомоги», – запевнив депутат Юрій Харченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus