USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 40.08 40.35
  • PLN 10.00 10.20

Два роки не проводила збори: лучани підозрюють голову ОСББ у фінансовому шахрайстві

21 Травня 2021 15:43
Жителі будинку на вулиці Конякіна нарікають, що протягом двох років не можуть зустрітися з головою ОСББ, аби та прозвітувала їм про використання коштів. Натомість голова ОСББ повідомила, що всі документи надала мешканцям будинку, бухгалтерам по фаху.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності.

Як розповіла мешканка будинку на вулиці Конякіна Ольга Куц, голова ОСББ взяла понад три мільйона гривень кредиту по програмі «Теплі кредити».

«Цю суму ми бачили тільки в документах… Протягом двох років у нас відсутні збори. Мій номер телефону в неї (голови ОСББ, – ВН) заблокований. Будинок у нас чудовий, мешканці також чудові, бо майже 50% кредиту вже достроково погасили. Ми і попередній кредит так брали і за три місяці повністю його погасили. І з цього моменту в нас починаються скандали, тому що люди від неї вимагають прозвітуватися і подати остаточну суму. Відсутня будь-яка звітність, а з нашої сторони відсутній будь-який контроль», – сказала вона.

Торік, як пригадала, голова ОСББ надала мешканцям будинку чотири папки документів, де ті виявили підозрілі дані про перерахунок коштів, тому й запідозрили голову у фінансовому шахрайстві.

«Люди хочуть знати, куди ідуть їхні кошти, – наголосила Ольга Куц. – У червні минулого року я заплатила 16 тисяч гривень напряму, погасила кредит, той, який вона мені сказала. Гроші занесла нашому члену правління. У мене, не говорю про всіх мешканців, на сьогодні по ремонтному фонду 20 тисяч гривень заборгованості. І я їх категорично відмовляюся платити».

І додала, що мешканці будинку хочуть спільно з міською радою провести фінансовий аудит.

«800 тисяч гривень нам виділило місто, і сума тіла кредиту, відповідно, зменшилася. Ми просто хочемо навести порядок у фінансах. Усі мешканці готові з нею поспілкуватися і, згідно з законодавством про ОСББ, провести збори. Ніхто не хоче брати наш будинок, бо ми не знаємо його фінансового стану», – зазначила мешканка будинку на вулиці Конякіна.

Як додала, зверталася в банк, але там відмовилися надати будь-яку інформацію, адже вона – не голова ОСББ.

Своєю чергою, голова ОСББ акцентувала, що всі документи були надані мешканцям будинку.

«Пані Ольга 13 місяців із 2019 року взагалі не платила нічого в ремонтний фонд. Я можу довести це, взявши відомості з обчислювального центру. Тільки аби заплатити кредит по утепленню, вона мала надати суму у розмірі понад 13 тисяч гривень. Плюс у неї був борг по ремонтному фонду 8 476 гривень. Тобто загальна сума, яку вона мала сплатити, – 21 516 гривень. Вона сплатила 15 800 гривень», – сказала голова ОСББ.

Як пояснила, збори не проводила через локдаун. «Потім я захворіла на коронавірус. А зимою збори недоцільно було проводити. Усе – в нас у групі».

Голова комісії, депутат Роман Бондарук запропонував провести загальні збори ОСББ, на яких голова об’єднання співмешканців відповість на всі запитання жителів будинку. Він пообіцяв також бути особисто присутнім на зустрічі.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
Анонім Показати IP 21 Травня 2021 16:01
пан Бондарук теж в схемі?
Юрист Показати IP 21 Травня 2021 16:12
Заява, кримінальне провадження, тюрма і воші. Рекомендую!
Антон Показати IP 21 Травня 2021 16:13
Вже та Віра на Яровиці "поголовувала". Добре шо погнали. Женіть її чим швидше!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Наташа Показати IP 21 Травня 2021 23:55
У нас теж Віра голова ОСББ , нам подобається . Знаю , що це її так брудом поливає якась її конкурентка , колишня голова ОСББ --- ходить по різних будинках і наговорює , до нас теж приходила - але без толку , бо у нас Віру люблять .
Знайомий бондарука Показати IP 22 Травня 2021 01:39
Що ця Вєра що Бондарук на цьому енергозбереженні крадуть мільйони
Мешканець Показати IP 22 Травня 2021 09:01
В тій групі тількі курей продають А по ділу коли запитаєш то тиша Цікаво на якій підставі вона об'єднала плату за рем.фонд і утримання будинку разом???
БОЛЬШОЙ КУШ ИЛИ КУКИ Показати IP 22 Травня 2021 09:55
Людей доводять до самосуду!!! ДЕ ДЕРЖАВА??? ДЕ МІСЬКА ВЛАДА??? В СХЕМІ І В ДОЛІ???
666 Показати IP 22 Травня 2021 10:07
===У червні минулого року я заплатила 16 тисяч гривень напряму, погасила кредит, той, який вона мені сказала. Гроші занесла нашому члену правління=== дика, гарячечна маячня)) голові осбб - триматися і мати під рукою телефон 11 бригади)
Саня Показати IP 22 Травня 2021 10:49
Почитав і подумав , що дуже вже комусь та голова дорогу перейшла --- і тепер їй тупо мстять ! Розумний почитає і пойме , що то ЗАКАЗУХА
123 до Саня Показати IP 22 Травня 2021 14:45
ахааа. це вже 3 будинок яких хоче її позбутись? ви думаєте таке можна замовити??? вмовити жителів 3 будинків вигнати її якщо пані Віра все так ідеально веде???
Леонід Показати IP 22 Травня 2021 14:46
Я думаю, що в цьому домі при створенні ОСББ забули вибрати ревізійну комісію, наприклад в нгашому домі на Соборності перевірка (із складанням акта перевірки ) проводиться головою ревколмісїї за кожен квартал (за рішенням загальних зборів).
Мешканець Показати IP 22 Травня 2021 14:53
А нічого що вона має біля 25-30 будинків
123 до Мешканець Показати IP 22 Травня 2021 15:01
того і роботи на будинку зроблено 0! і нема чим звітувати
Мешканець Показати IP 22 Травня 2021 16:52
Мовчіть далі і буде вам щастя) І незрозумілі сумми які беруться з повітря
Петро Миколайович Показати IP 22 Травня 2021 17:20
Не виправдовую шановну пані голову , але хтось таки дійсно на мою думку дуже старається такими статтями та діями нанести їй шкоду . Що є не дуже гарно ! Одним мешканка , яка як я зрозумів ще й боргує чималі суми ОСББ , не може вирішувати за всіх , бо таких " чесних " мешканців усюди вистачає ..... Пані голові - бажаю терпіння і мужності усі ці негаразди пережити , не всі люди погані . Тримайтесь .
Truestory Показати IP 23 Травня 2021 00:33
А що ж так викинули зі статті ФІО пані голови? Невже з кимось поділилась з редакторів? Людина, яка на збори скликає своїх куриць, щоб за неї захистились, бо ділами хвастатись - то нема чим.. а саменька - не стягне, то тільки зі свитою
Ігор до Truestory Показати IP 23 Травня 2021 11:26
Ото да !!! Навіть мені, як чоловіку гадко все це читати Навєрно такі " курки" і заказують такі статті Ахаха закухкудакали .....що не по зубах та Вєра ??? Молодець Вєра , раз про тебе пишуть і так хочуть тебе знищити - значить ти КРУТА ! Уважаю
Роман Показати IP 23 Травня 2021 09:03
В нас вона теж головою на Конякіна 3Б. Теж багато незадоволених, звіти треба випрошувати місяцями, у вайбер групі поставлені їй конкретні питання тупо ігнорить, буває і хамить. Будемо щось робити, щоб замінити на голову з будинку, хоча це не так просто, вже робили дві спроби і не успішно, то голосів забракло, бо ще багато хто не живе, то щось там не по закону оформили. Побачимо що цього разу буде. Як би там не було, особисто моя думка, головою ОСББ має бути людина з будинку, тоді буде толк, а так, то тільки гроші відмиваються, а роботи ніякої.
Альона Показати IP 23 Травня 2021 10:53
Віра - ти зовсім нещодавно втратила батька , а тут заздрісники вирішили " добити " тебе у важкий для тебе час своїми замовними статтями , плітками і підбурюванням людей .... Не зважай на них --- їх злоба допоможе їм лише з'їсти самих себе ! А люди - вони усе розуміють . Знай - що ти хороша людина і мудра голова ОСББ, усе решта дрібниці :) Поважаю тебе , ціную та усіляко підтримую !
ЗЗа Показати IP 23 Травня 2021 11:58
Ми її теж погнали, жодного фінансового звіту про витрачені кошти не отримали.
Таня Показати IP 23 Травня 2021 12:20
А ми її попросили стати нашою головою і задоволені ! Кожному - своє .
Роман Показати IP 23 Травня 2021 23:40
Які заздрісники і підбурювання? Що поганого в тому, що люди хочуть, шоб головою ОСББ у них була людина, яка мешкає в будинку, а не нав'язана забудовником, яка має ще окрім нашого ОСББ ще 20 таких же і зробила з того всього колективний жек. Інша справа, що пані Віра хвацько тримається і не хоче поступатись. І причина тут явно не в тому, що вона так наполегливо хоче допомогти мешканцям у вирішенні їх проблемних питань, просто там крутяться гроші і не малі, а відійти від корита завжди важко. Тим хто пише що це чудова голова і вони всім задоволені - ради Бога, нічого проти не маю. Але нам такої не треба. Їй давався шанс, вона його феєрично профукала.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus