USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Глава ГУР прокоментував вбивство пілота РФ, який викрав Мі-8 для України

22 Квітня 2024 20:54
Керівник Головного управління розвідки (ГУР) Кирило Буданов визнав, що не варто було відпускати з-під нагляду російського пілота Максима Кузьмінова, який перегнав до України вертоліт Мі-8, і якого згодом вбили в Іспанії.

Про це він заявив в інтерв’ю BBC Україна.

«Це, на жаль, класична психологічна помилка людей. Коли люди розслабляються, у них з’являються гроші і вони нібито дивляться за своєю безпекою. Але разом з тим бажання слави затьмарює очі всім. І вони починають говорити «ти знаєш, хто я?», «от ти ж нікому, тільки от тобі кажу». Так само потім починають викликати дівчат з РФ, знайомих їм з минулого, розказувати, скільки у них тепер багато грошей, як чудово вони живуть в Іспанії і так далі», – зазначив він.

За словами Буданова, це непоодинокі випадки.

Читати ще: Повідомляв дані про військові об’єкти: російський пілот Кузьмінов ще до операції з Мі-8 допомагав Україні

«Така поведінка людей в світі, в різні часи і в різних ситуаціях – це типова помилка. І, на жаль, вона нас так само спіткала. Це теж треба визнавати. Я ніколи не боявся визнати помилки і тут те ж саме можу сказати. Треба було все ж таки за ним наглядати, а не повірити тому, що «я дорослий, я знаю, як бути», – сказав глава ГУР.

Нагадаємо, у серпні 2023 року Максим Кузьмінов на гелікоптері Мі-8 Мі-8АМТШ перелетів до України та здався ЗСУ.

У лютому 2024 року тіло російського льотчика Максима Кузьмінова знайшли в іспанському муніципалітеті Вільяхойоса.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus