USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

«Гинуть сотнями»: в ході боїв на території України армія противника втратила понад 30% складу, – Арестович

13 Березня 2022 20:35
Під час боїв на території України армія РФ втратила понад 30% від складу.

Про це розповів радник голови ВП Олексій Арестович у ефірі телемарафону.

Українські війська не можуть дістатися Маріуполя – вони скуті ударами супротивника на північ від Волновахи та в зоні ООС, підійти від Запоріжжя – далеко: майже 300 км під ударами російської авіації по голому степу. Єдиний вихід – триматися.

При цьому, зі слів Арестовича, РФ та «ДНР» у спробах захопити Маріуполь зазнають серйозних втрат: «позавчора було 250 убитих унаслідок удару нашої артилерії».

Арестович стверджує, що українських військ у Маріуполі достатньо, щоби ворог не взяв його штурмом. Найголовніша проблема, за оцінкою радника глави Офісу президента, «у тому, що в місті залишилося 300 тисяч цивільних, і ворог зносить його з землі». При цьому Арестович заявив, що під час боїв на території України армія РФ втратила понад 30% від складу.

«Вони гинуть, гинуть сотнями. Біля Маріуполя точно 250 убитих, понад 700 поранено. Втрати точно зростають, близько 500-1000 на день, але порахувати важко. 14-15 тисяч точно, але обережно говорять понад 12 тисяч», – зазначив Арестович в ефірі телемарафону.

Читати ще: "Ситуація на полі бою буде змінюватися на користь України", – Арестович про Маріуполь та успіхи ЗСУ

Водночас 13 березня до Маріуполя знову не потрапив гуманітарний вантаж. Про це повідомила міністерка реінтеграції Ірина Верещук.

Читати ще: "У Маріуполі – гуманітарна катастрофа". Верещук повідомила про дводенний результат роботи гуманітарних коридорів

Колона для евакуації залишилась у Бердянську. Це трапилось тому, що росіяни обстрілювали гуманітарний коридор з повітря. Є багато загиблих серед цивільних, водночас спрацювали гуманітарні коридори на Луганщині й Київщині, звідки виїхали тисячі людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus