USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

«Камінний господар» Лесі Українки відкриває у Луцьку театральну декаду, присвячену великій поетесі. Фото

21 Лютого 2023 08:50
Вчора, 20 грудня, легендарна драма розпочала цикл вистав Волинського академічного обласного театру ляльок, приурочених 152-річниці від дня народження нашої землячки.

«Театральний тиждень обіцяє бути насиченим, – розповідає заступник директора театру Вадим Хаїнський. – Від сьогодні і до неділі – 26 лютого – наш театр запрошує глядачів на вистави Лесі Українки. Репертуар підбирали так, щоб було цікаво і дорослим, і дітям. Адже криця Лесиного слова, її воля до боротьби, незламність, сила духу є чудовим взірцем для підростаючого покоління».
Отже, драма-феєрія «Лісова пісня» до уваги дорослих і дітей 22 лютого на 15.00, 23 лютого – 16.00, 25 лютого – 17.00;

«Казка зеленого гаю» – 25 лютого о 12.00;

Вистава «Як горобець розуму шукав» за казкою Лесі Українки «Біда навчить» 26 лютого о 12.00.

Сьогодні ж перед глядачами розгорнулася драма «Камінний господар» про легендарного Дона Жуана. Це ім’я назавжди стало не лише синонімом любовних пригод, але й обману та зради.
Знаний польський режисер Вєслав Рудзкі інтерпретував класичний сюжет, змальований Лесею Українкою у однойменному творі. Яскраві персонажі Донни Анни (у виконанні заслуженої артистки України Людмили Натанчук) та Долорес (артистки театру Юлії Тузової) вступають у трагічне протиріччя з корисливим і, водночас, романтичним Доном Жуаном (артист театру Олексій Криворучко).
Вистава вражає масштабністю і розмахом, адже у ній беруть участь усі артисти Волинського академічного обласного театру ляльок. Виразності постановці додають і оригінальні світлові рішення, використання живого плану, елементів хореографії, яскраві костюми. Це заслуга художників: заслуженого діяча культури Польщі Олександра Оверчука (сценографія) та Ольги Баклан (костюми); композитора Костянтина Яворського.
До речі, подивитися драму «Камінний господар» можна і 21 лютого о 15.00. На численні прохання глядачів, актори грають цей яскравий і захоплюючий твір двічі.

Перед початком вистави гості мали можливість переглянути виставку робіт за творами Лесі Українки учнів Луцької художньої школи. У фоє театру було представлено витинанки, живопис, графіку, об’єднані безсмертними образами, що їх створила велика поетеса. Атмосферності додавав і музичний супровід у виконанні вихованців Луцької музичної школи №1 імені Фридерика Шопена Тетяни Сало, Олесі Костюк (викладач Інна Шпіндовська), Макара Кашуби (викладач Наталія Мордись), Давида Усика, Ніколь Саксонюк, Софії Майорової, Дарини Нагурної, Ангеліни Мордись (викладач Алла Грицай).
Запрошуємо дорослих і дітей відвідати Волинський академічний обласний театр ляльок, доєднатися до театральної – «Лесиної» декади, яка триватиме з 20 до 25 лютого – і ще раз насолодитися вічною класикою та актуальністю її творів.

Олександр ДУРМАНЕНКО

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
пес Патрон Показати IP 22 Лютого 2023 17:55
краще б сітки плили а гроші на фронт
волинянка Показати IP 22 Лютого 2023 19:18
поліщуки чули що війна іде? І заробітну плату на фронт і комуналку олігархам газовим

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus