USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Хлопець без рук і ніг вважає інвалідність «божим даром». ФОТО

24 Липня 2012 16:07
Талановитий художник і спортсмен Олександр Похілько пише дивовижні картини, відомі за кордоном, грає на фортепіано і тромбоні, займає місця на змаганнях з настільного тенісу та волейболу, не зважаючи на те, що цей харизматичний хлопець народився без рук та ніг.

Про це пише «Gazeta.ua».

Як художник Олександр відомий далеко за межами Росії, в якій він народився, ‒ свої роботи продає за суми, що сягали й 20 тисяч доларів, але найбільше вражає його сила волі та зовсім оригінальне сприйняття інвалідності. На думку Сашка, інвалідність ‒ це радше дар, аніж покарання.

«Ви допомагаєте інваліду тому, що вам шкода, щоб вивищитися, спокутувати якусь свою провину. Не робіть так, краще навчіть: навчіть його робити так, щоб без вас він міг скористатися чимось чи зробити щось», ‒ каже Олександр.
На його думку, людина може досягти майже всього, незалежно від того ‒ інвалід вона чи ні.

«Інвалід має пристосовуватися до міста, у якому живе. Якщо тобі потрібен пандус ‒ доведи, що він тобі потрібен. Але ж ні ‒ ти сидиш вдома. Ти виправдовуєшся, що його немає, що для тебе чогось не зробили», ‒ стверджує хлопець.

Сашко вважає, що можливості інвалідів насправді безмежні ‒ людину потрібно виховувати.

«Чому інвалід сам себе заганяє в куток? Бо усі йому кажуть, що він не може. А якщо йому навіяти, що може, навіть якщо це не так, рано чи пізно він зможе!» ‒ переконує Олександр.

Сашко також запевняє, що немає нічого гіршого за те, коли у родині інваліда знищують як особистість, переконуючи, що він нічого не може: «Якщо у тебе є, припустімо, руки, пальці, голова, нарешті ‒ ти вже можеш працювати і заробляти. Я плаванням захоплювався, настільним тенісом. Серед здорових грав і не почувався ущемленим, бо хтось мене переконав, що я можу більше».









Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
VSC Показати IP 24 Липня 2012 16:32
Вот это сила воли. Всем, кто ноет, что ему плохо живется - посмотрите на этого парня.
олег4 Показати IP 24 Липня 2012 16:56
Настоящий Герой! Респект ему и уважуха!!!
прикро Показати IP 24 Липня 2012 17:22
прикро, що ми, які маємо і руки і ноги, ніколи не дякуємо Богу за це. молодець хлопчина!
Exaboto Показати IP 24 Липня 2012 17:45
дар божий.....? гарний подарунок.
Exaboto Показати IP 24 Липня 2012 18:42
ВН!! чому не додаэте мої коментарі???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus