USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Книжковий пасаж може переїхати до філармонії

6 Березня 2012 18:34
«Книжковий пасаж», який розташований на вулиці Лесі Українки, через реорганізацію Будинку побуту переноситимуть. Проте, поки не знають куди: до філармонії чи до Старого ринку.
Про це йшлося 6 березня під час засідання робочої групи з реалізації проекту створення Центру надання адміністративних послуг у місті Луцьку.
Управління містобудування та архітектури висунуло декілька пропозицій альтернативного розташування «Книжкового пасажу».
Зокрема, головний архітектор Луцька Юрій Казмірук запропонував розташувати «Книжковий пасаж» біля міської школи №8, поруч зі Старим ринком. Мовляв, зосередити там торгівлю не лише речей та продуктів, а й книжок.
Інший варіант – більш ймовірний – перенести пасаж на територію колишньої автостанції. Тобто, до приміщення обласної філармонії. Нині там знаходиться автостоянка.
Як розповів Юрій Казмірук, крім території нинішньої автостоянки «Книжковий пасаж» можна розташувати поруч з філармонією, але ближче до проспекту Волі.
«Між торговим центром «Гранд-Волинь» та недобудованим торговим комплексом Токарського (бізнесмен Василь Токарський, ‒ «ВН»)», ‒ пояснив Казмірук.
«Туди реально вписати книжковий пасаж», ‒ переконує Юрій Казмірук.
За словами головного архітектора, управління розглядало й інші території по місту, проте ці виявились найбільш придатними.
Втім, обговорення не закінчилося нічим конкретним. Долю пасажу визначатимуть під час наступної робочої наради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Олександр Показати IP 6 Березня 2012 20:44
Вписати туди може й реально, але ж чи потрібно підприємцям таке місце?
) Показати IP 6 Березня 2012 22:09
этот пассаж и так дышит на ладан - и это на центральной улице, а возле филармонии - это будет вообще кердык.
с Показати IP 6 Березня 2012 22:25
Все заасфальтировать! Ни метра квадратного зелени! Робочої група з реалізації проекту створення Центру надання адміністративних послуг у місті Луцьку.
Ььь Показати IP 6 Березня 2012 22:38
Геніально! Тільки хто туди ходити буде? Вже ринок на ГПЗ перенесли - а який результат? Краще вже бандеру совайте, шукайте йому місце, хочь на живих людях експерименти ставити вам часу не буде.
ліберал2 Показати IP 6 Березня 2012 23:05
і навіщо той Пасаж переносити, таке миле місце, можна газету почитати, морозива поїсти, кави випити.. навпаки, активні лучани, які користуватимуться послугами Центру, долучаться до читання книги.. я розумію, якби торговий центр будували, то треба фасад відкритий, а в адмінбудівлю є два окремі входи, які гарно видно з вулиці..
Здрасте до ліберал2 Показати IP 7 Березня 2012 16:19
Томущо пізніше, по по проекту, адмінпослуги перенесуть в філармонію, а там буратіни зроблять торговий центр.
Вінстон Показати IP 7 Березня 2012 07:56
Можна будувати, реконструвати не заважаючи Пасажу. Просто дотримуватись усіх норм та технік безпеки. Умілі майстри це зможуть, правда це займе трішки більше часу та коштів.
Воля Показати IP 7 Березня 2012 09:36
А чого ніхто тут не згадує, що пасаж - найстрашніша споруда в центрі міста, яка просто ганьбить своїм виглядом місто. Таке можна будувати десь на "Варшавці". Як завжди, в Луцьку всі розпинаються про якусь там примарну туристичну привабливість, але всім глибоко .... на те, як виглядає рідне місто.
KJ [West UA] до Воля Показати IP 7 Березня 2012 10:14
Ти нічого не переплутав? по Лесі Українки є ряд набагато жахливіших ,,перлів,,( напр. магазин ,,Гермес,,), які порівняно з пасажом просто .опа
Воля до KJ [West UA] Показати IP 7 Березня 2012 15:45
Та ні, я усвідомлюю. Навряд чи у порывнянні з Пасажем щось ..опа. Хіба що новий ТЦ поряд з ним.
Рустам Показати IP 7 Березня 2012 09:49
Перед міською радою.
Мангуст Показати IP 7 Березня 2012 12:16
Цікаво, а з влавниками Пасажу хтось хоч про щось говорив? Наскільки я знаю Пасаж - це приватна власність...
Микола Показати IP 7 Березня 2012 12:24
Інвестори книжкового пасажу торгували раніше біля Луцького універмагу. Та міська рада запропонувала у 2001 році земельну ділянку біля будинку побуту. Але інвесторів, що вклали кошти у будівлю бманули та вони ще з 2004 року ходять по судах. Не отримали не землі ні майна. Судові справи ще не завершились та на даний час тривають у Луцькому міськрайонному суді. У людей біда, ще не отримали свої магазини, а вони вже переносять, ще знущаються. Отже вкладали кошти заради вигідного розташування місця для торгівлі. Це не є по людськи.
Знаючий до Микола Показати IP 7 Березня 2012 16:53
Ні не у Луцькому міськрайонному суді, вже Верховний ссуд в Києві ніяк не може розставити крапки. Відписка - хтось не зявився на вказану дату в суд. Отже, комусь вигідно тягти справу.
шариков Показати IP 7 Березня 2012 14:45
взять все и поделить!
жо Показати IP 7 Березня 2012 17:33
Віце мер в долі...
Петро Показати IP 7 Березня 2012 22:11
Перенести на кільцеву ,при в,їзді в Луцьк:)....я в шоці від цих "благо - устроітєлєй"....
В.В. Показати IP 8 Березня 2012 02:05
Вірно сказано. Цінну землю дали корешу тимчасово потримати до пори до часу ... за одно інвесторів подоїти і кинути, суди потягнути ... але інвестори несподівано вперті оказались, судові рішення на магазини через 7 років судів отримали та право на оформлення оренди на землю під магазинами. Шо ще залишається? Зрозуміло. Перенести все шо є куди небуть і крапка на тому. І земля ціла. І проблеми немає.
123 Показати IP 9 Березня 2012 18:40
Інвестори вже є власниками магазинів, оскільки отримали не лише рішення суду, а й зареєстрували власність нерухомого майна в ОБТІ.А Книжковий пасаж, як відомо, є цілісна споруда з фундаментом.
Я вмію рахувати гроші Показати IP 15 Березня 2012 11:59
Перенести - це побудувати щось рівноцінне. Нема куди подіти 300 000 гривень?
Власник Показати IP 5 Квітня 2012 01:45
З А К О Н У К Р А Ї Н И Про відчуження земельних ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, що на них розміщені, які перебувають у приватній власності, для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності Стаття 15. Підстави для примусового відчуження земельних ділянок, інших об'єктів нерухомого майна, що на них розміщені, з мотивів суспільної необхідності 1. У разі неотримання згоди власника земельної ділянки, інших об'єктів нерухомого майна, що на ній розміщені, з викупом цих об'єктів для суспільних потреб зазначені об'єкти можуть бути примусово відчужені у державну чи комунальну власність лише як виняток з мотивів суспільної необхідності і виключно під розміщення: об'єктів національної безпеки і оборони; лінійних об'єктів та об'єктів транспортної і енергетичної інфраструктури (доріг, мостів, естакад, магістральних трубопроводів, ліній електропередачі, аеропортів, нафтових і газових терміналів, електростанцій) та об'єктів, необхідних для їх експлуатації; об'єктів, пов'язаних із видобуванням корисних копалин загальнодержавного значення; об'єктів природно-заповідного фонду; кладовищ. Може посадовці не знають, що у законі відсутня така підстава «перенесення», тобто фактично знесення Книжкового пасажу, як незручне (невдале, погане, таке інше) на думку окремих посадових осіб органів місцевого самоврядування розташування приватного об’єкта нерухомого майна біля об’єкту нерухомого майна комунальної власності, або необхідність будівництва автостоянки, газону, квітника, зони відпочинку, таке інше для службових осіб органів місцевого самоврядування біля об’єкту нерухомого майна комунальної власності, у якому вони будуть працювати (або працюють).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus