USD 40.72 41.10
  • USD 40.72 41.10
  • EUR 40.70 41.20
  • PLN 10.30 10.45

Студенти ВНУ зустрілися з журналістом Акімом Галімовим

14 Травня 2024 18:14
13 травня у бібліотеці Волинського національного університету імені Лесі Українки відбулася зустріч із журналістом, сценаристом, продюсером, автором документально-історичних проєктів Акімом Галімовим.

На захід зійшлися Лесині люди на чолі з Анатолієм Цьосем, інформують у пресслужбу вишу.

Декан юридичного факультету Антон Демчук представив гостя та передав слово ректорові.
«Успішний Університет може бути лише тоді, коли в нього буде політика відкритої взаємодії з владою, бізнесом, різними установами, лідерами думок, талановитими особистостями. Тоді студенти отримають гарну освіту і будуть успішними», – резюмував Анатолій Цьось, а ще подякував Акіму Галімову за те, що відгукнувся на запрошення відвідати Університет.

Читати ще: Радзивіли на Волині: журналіст Акім Галімов показав таємниці Олицького замку. Відео
На початку свого виступу Акім Галімов закликав усіх до відкритого діалогу. «Надзвичайно круто бути тут присутнім, в Університеті, серед студентства. Сьогодні ми поговоримо про нашу історію, ідентичність», – заявив медійник.

Читати ще: «Моя єдина амбіція – вижити!» Сергій Притула – про Луцьк, освіту, донати і відсутність цивільних цілей на території РФ

Акім Галімов розповів про те, що мета його приїзду на Волинь – не лише відвідини Університету, а й зйомки у Жидичині. Автор історичних проєктів зазначив, що потрібно просувати «локальну історію», позбуватися комплексу меншовартості й робити акцент на наших національних наративах.
Читати ще: «Олика – свідчення, що українські землі завжди були частиною європейської політики», – автор проєкту «Реальна історія» Акім Галімов

Під час зустрічі Акім Галімов наводив приклад російських маніпуляцій із історією. Наприклад, тієї дезінформації, яка стосується Криму. Також йшлося про вплив російського медіапродукту та серіалів на пропаганду інтересів агресора.

Акім Галімов розповів про вже зняті та реалізовані проєкти, поділився творчими планами на майбутнє. Зустріч супроводжували запитання та відповіді присутніх.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus