USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

План антимобільності: латвійська армія риє протитанкові рови на кордоні з Росією

3 Травня 2024 22:39
Уздовж кордону Латвії з Росією та Білоруссю створять ланцюг опорних пунктів – захисні укріплення, різноманітні перешкоди та склади боєприпасів, і латвійська армія вже почала рити там протитанкові рови.

Про це, як пише Європейська правда, повідомляє LSM.

Перша оборонна лінія створюється на відстані близько кілометра від кордону з Росією, недалеко від прикордонного пункту Терехово в Луденському краї.

Один із елементів – протитанковий рів, розповів інженерний інспектор, полковник-лейтенант Каспар Лаздіньш.

"Тут ми перекопуємо дорогу і робимо протитанковий рів, щоб цією дорогою в разі потреби не було можливості пересуватися транспорту. У тому числі танкам. Цей рів має задані параметри, має відповідну глибину, щоб виконував своє призначення", – сказав Лаздіньш.

Читати ще: Естонський депутат приїхав з Таллінна до Києва на велосипеді: збирав гроші для ЗСУ

План антимобільності – це створення ланцюга штучних перешкод та використання природних перешкод: річок, боліт, лісів. Мінні поля створять у випадку воєнних дій. Поки йдеться про перешкоди без застосування вибухових речовин.

"Ця земля має власника. Роботи проходять за взаємною згодою: власник дозволяє викопати тут рів, але права власності людина зберігає повністю. Спочатку ми сконцентруємося на першій лінії оборони, яка йтиме вздовж кордону. Ми плануємо вздовж кордону викопати протитанкові рови, як це відбувається зараз тут, а потім укріпити зубами дракона", – зазначив Лаздіньш.

Читати ще: Військові витрати у світі досягли історичного рекорду на тлі війни в Україні

Місця для зберігання боєприпасів ще потрібно визначити відповідно до нормативних актів та військової необхідності.

Протяжність латвійсько-російського кордону – 283,6 км. Ще 2015 року вздовж нього почали будувати паркан, але 2019 року роботи зупинилися, оскільки відкрили кримінальну справу за статтею про шахрайство в особливо великих розмірах проти компанії Igate, яка будувала об'єкт.

Читати ще: Латвія завершила укріплення пунктів пропуску на кордоні з Росією

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс, відвідуючи кордон у серпні минулого року, наголошував, що одне із завдань – завершити розпочате. Майже через п'ять років будівництво паркану нині продовжили військові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus