USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Лелекам Волинь полюбилась більше, аніж Галичина

29 Березня 2012 10:31
Першими у цьому році лелек на Львівщині побачили 27 березня. А от Волинь білі красені відвідали значно раніше. Кажуть, бачили їх у Шацькому національному парку вже 18 березня.

Про це інформує газета «Високий замок».

На Львівщину лелеки «прибули» 27 березня, бачили їх поблизу села Раковця, що у Пустомитівському районі. Кілька особин цих перелітних птахів чимчикувало у пошуках корму на ріллі вздовж траси Київ – Чоп. Виглядали дещо виснаженими – очевидно, далася взнаки далека дорога.

«Білі птахи з чорною ознакою» швидко, за якихось два тижні, наберуть втрачену вагу - з настанням тепла у полях багато комашні, гризунів, у заплавах активізувалися жаби. Буде,чим поживитися, - кажуть орнітологи Дехто з лелек уже взявся обновлювати пошарпані вітрами гнізда.

За народним календарем, бузьки повинні були з’явитися ще 19 березня. Однак, незважаючи на теплу погоду, у рідні гнізда, зокрема, на Львівщині вони вчасно не повернулися. Мабуть, припускають орнітологи, на шляху додому траплялися перешкоди.
А от на Волинь вони прибули, з випередженням графіка. За словами президента Західноукраїнського орнітологічного товариства Андрія Бокотея, у Шацькому національному парку їх бачили вже 18 березня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Александр Показати IP 29 Березня 2012 11:10
А было бы красно-черное оперение, никакие бы преграды не остановили аистов осесть на Галичине:))
Лучанка Показати IP 29 Березня 2012 12:21
Ось побасчили де-це вже таке, а "любов",що в них до нас "є", що в нас до них=) Але як не крути Львів культурніший за м. Луцьк і цим мені більше імпонує, тому що в луцьку "панаєхавших" забагато)...
Александр Показати IP 29 Березня 2012 14:26
Лучанке: и не говорите:)) А в Амстердаме и Нью-Йорке "понаехавших" еще больше, и загибаются вражьи мегаполисы от недостатка культуры:)) Не прыгают уже через костер на Ивана Купала, все Хелловины и Октоберфесты празднуют. Представляете, в Честер-пабе праздник Св.Патрика! И где Луцк, а где Св.Патрик!!!:))
Вольдемар Показати IP 29 Березня 2012 17:36
Лемків навіть лелеки не люблять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus