USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Лесину світлицю у Старому місті шматують, - депутат

15 Лютого 2013 12:31
Дирекції історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» не можна дозволити здачу в оренду частини приміщення так званої Лесиної світлиці. Натомість, там треба створити культурно-просвітницький центр сім’ї Косачів.

Із відповідним запитом до голови Волинської облради Володимира Войтовича та голови ОДА Бориса Клімчука звернувся «біло-сердечний» депутат облради В’ячеслав Рубльов під час 17-ої сесії Волинської облради VI скликання 15 лютого.

Обранець громади переконаний, що потрібно почати працювати над вирішенням проблем Старого міста і збереження історичної спадщини на території державного історико-культурного заповідника Луцька.
Мовляв, ще у 2006 році виділяли кошти на ремонт так званої Лесиної світлиці, що знаходиться на вулиці Драгоманова, 23, у Луцьку. Однак, у той час відбулося незаконне перепланування цього будинку і там організували бар закритого типу, що призвело до руйнування пам’ятки.

За словами обранця громади, нова дирекція заповідника розпочала здачу в оренду частини приміщення будинку родини Косачів. «І це робиться в той час, коли ми говоримо про Старе місто як центр туризму», - додав він.

Тож, задля збереження історії та культури Волині В’ячеслав Рубльов запропонував спинити шматування історичної будівлі та створити на його базі культурно-просвітницький центр сім’ї Косачів. «Я думаю, це суттєво вплине на культурно-освітню та туристичну привабливість Старого міста», - висловився обранець громади.
Запит В’ячеслава Рубльова депутати облради підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
няня Показати IP 15 Лютого 2013 12:40
Рубльов напевно не знає, що той бар існує понад 15 років. І перепланування там ніхто не робив, хіба що можливо поточні ремонти.
Anti-Mafia Показати IP 15 Лютого 2013 16:58
Пані "няня", подивіться на старі світлини десятилітньої давності і відчуєте різницю...
житель Луцька Показати IP 15 Лютого 2013 18:31
Яка різниця скільки там існує бар, бару там не місце - хоч один не побоявся мофії яка дерібанить старе місто, а то 15 років всі мовчать як води в рот набрали.
Читач Показати IP 16 Лютого 2013 01:35
НАрешті підняли цю тему! Наша історія це наше життя!
Ігор Показати IP 17 Лютого 2013 01:42
Хоть В’ячеслав Рубльов підняв цю тему. ЖИвучі поруч відчуття ніби це "гуртожиток" а не історична памятка.
Луцький Показати IP 18 Лютого 2013 09:29
У Києві громадяни постійно відстоюють своє історичне місто, сподіваюсь що й лутчани прокинуться та захищатимуть Старе місто.
Я_знаю_Все Показати IP 18 Лютого 2013 16:08
Ви че там памороки попутали???? Де там Депутат че там знае ви прийдіть у заповідник і поливіця що там і як, а не де там якейсь д..ілко вешае!!!!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus