USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Лікарям обіцяють 5 тисяч зарплати

29 Вересня 2011 14:36
Перший заступник глави Адміністрації Президента Ірина Акімова заявила на відкритті конференції головних лікарів України, що після введення системи стимулів у ході реформування медичної галузі зарплата українських лікарів може досягти 5 тисяч гривень на місяць.
Про це інформує Кореспондент .
«Уже розроблений проект рішення уряду, що дає можливість у результаті поєднання стимулів і розміру основної платні забезпечувати лікарям зарплату до 5 тисяч гривень», - сказала вона.

Акімова додала, що проект підготовлений Міністерством охорони здоров'я. «Він буде обговорюватися і, сподіваюся, стане основою для входження в новий бюджетний рік», - зазначила перший заступник глави Адміністрації Президента.

При цьому вона нагадала, що з 1 січня 2012 року всі лікарі отримуватимуть додатково матеріальну допомогу в розмірі одної платні. «Хай це невеликий, але крок вперед в правильному напрямі», - сказала Акімова.

За її словами, Віктор Янукович також доручив усім керівникам обласних адміністрацій розробити пакет місцевих стимулів для розвитку медицини, особливо в сільській місцевості. Мова йде про забезпечення житлом та транспортом, мобільним зв'язком.

Вчора повідомлялося, що в проекті бюджету України на 2012 рік передбачено фінансування виїздів для надання швидкої медичної допомоги з розрахунку 50 грн на один виїзд. Як повідомила перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко, ця цифра значно вища, ніж цього року.

Між тим, в 2009 році газета «Дзеркало тижня» писала, що 90% доходів медичного персоналу в Україні залежать від платежів, одержуваних ними від пацієнтів яу якості неофіційної винагороди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лікар Показати IP 29 Вересня 2011 14:46
А чого ж тут обіцяти. В нас і так зарплата до 5 тис. Середня зарплата на одну фактично зайняту штатну посаду працюючого у міській галузі охорони здоров'я за І півріччя 2011 року склала 1 432,89 грн. Я маю надію, що найближчим часом влада недопустить такої інфляції, що зарплата переплюне заявлену цифру в 5000. Також на 100% впевнений, що крім інфляції суттєво на зарплату медиків ніщо не вплине, т.я. міські бюджети, які мають забезпечити доплату, практично порожні.
Анонім Показати IP 29 Вересня 2011 15:43
Лікарі живуть (і не погано) за рахунок поборів з пацієнтів. Не всі звичайно - але більшість. Ви подивіться на яких авто їздять лікарі обласної лікарні - просто підійдіть під обласну лікарню і подивіться. Медицину потрібно докорінно реформувати. вводити страхову медицину - щоб був конроль фінансових потоків. Робити приватні клініки - де б лікар міг заробляти гроші своїми знаннями і навичками - і при тому платити податки (з хабарів податки ніхто не платить). Але за зарплату 1500 гр. прожити - та ще й сімю прокормити...це звичайно катастрофа...просто катастрофа...
Ласковая Показати IP 29 Вересня 2011 16:21
На мою думку, лікар і вчитель - це святі люди. І їхня праця повинна оплачуватись достойно.
33 Показати IP 30 Вересня 2011 10:06
дай бог нашому телятку вовка зхавати .
Лучанин Показати IP 30 Вересня 2011 14:47
Лікарі й так мають нараховано більше 5 тис грн.в місяць ще й в кармани беруть в три а то й в чотири рази більше. Хоть би вже лікувати навчилися. Таких виродків взагалі стриляти потрібно бо не покладеш в карман то й не дивляться на тебе, а наші бідні люди за 1000 грн. прожити не можуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus