USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Лучанка, сина якої хотіли продати за $30 тисяч, доводить батьківство через суд

27 Квітня 2023 20:55
23-річна лучанка, дитину якої в березні намагалася продати за 30 тисяч доларів США її подруга, подала до суду, щоб встановити батьківство та повернути сина.

Про це розповів Суспільному начальник Служби у справах дітей Луцькради Федір Шульган.

Батьківство будуть встановлювати за допомогою судово-генетичної експертизи. До цього, зі слів посадовця, орган опіки зареєстрував малюка і обрав йому прізвище, ім’я та по батькові без прив’язки до біологічних батьків через відсутність будь-яких документів у дитини.

«В нас немає підстав, не знаємо ми, хто батьки. Людина, яка претендує на біологічну маму, вже подала до суду позов. Якщо буде позитивне рішення суду, мама має право змінити свідоцтво про народження дитини, де буде вказано, що вона мама. Також буде вказаний батько дитини, бо тільки місяць як розлучилися батьки», – каже посадовець.

Федір Шульган зазначив, що цього тижня хлопчика перевели з перинатального центру на утримання й опіку у Волинський обласний спеціалізований будинок дитини.

«24 квітня його перевели в будинок дитини. Ми реєстрували його народження. Вже були готові його документи, але перед тим хлопчик захворів, респіраторка була. Хлопчик зараз цілком здоровий, все в нього з розвитком добре», – сказав посадовець.

Керівник Служби у справах дітей Луцькради додав, що питання про позбавлення батьківських прав може розглядатися в тому випадку, якщо щодо біологічної матері, яка зараз є свідком у справі про торгівлю людьми, змінять правову кваліфікацію в кримінальному провадженні або в подальшому зафіксують неналежне утримання й виховання малюка.

Нагадаємо, 26-річну волинянку, яка хотіла продати 11-місячне немовля своєї подруги, затримали 23 березня 2023 року в Луцьку під час передачі дитини покупцю. За даними слідства, жінка піклувалася про небажаного сина 23-річної подружки, якого та таємно народила вдома у квітні 2022 року, не зареєструвала та наступного ж дня після пологів віддала. Наразі 26-річній жінці загрожує позбавлення волі від восьми до 15 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus