USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Лучанин влаштував нарколабораторію у квартирі та гаражі. Тепер постав перед судом

8 Травня 2024 20:42
Виготовляв психотропи у власній квартирі та збував їх. У Луцьку судять чоловіка, якому інкримінують виготовлення та збут наркотиків. Він виготовляв заборонені речовини у великих об’ємах, а спіймали його на гарячому.

На лаві підсудних – лучанин, якого підозрюють у виготовленні, зберіганні та збуті наркотиків. За даними слідства, чоловік влаштував виробництво психотропів у власному помешканні та гаражі. Довгий час займався виготовленням та успішним збутом, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«У липні минулого року правоохоронці виявили місце виготовлення таких речовин у Луцьку. Їх виготовляли в особливо великих розмірах. Із гаражного кооперативу і помешкання, в якому жив громадянин, вилучили обладнання для виготовлення психотропних речовин, також прекурсори, які використовувалися при їх виготовленні, і самі психотропні речовини – амфетамін», – прокоментувала речниця Волинської обласної прокуратури Наталія Мурахевич.

Також в обвинуваченого вилучили холодну зброю та зареєстрували за цим відповідні матеріали. Тож тепер чоловіку, крім виготовлення та збуту наркотиків, інкримінують ще й незаконне поводження зі зброєю.

На черговому судовому засіданні розглядали матеріали негласних слідчо-розшукових дій. На відео з прихованої камери у приміщеннях так званої лабораторії видно головного фігуранта та кількох невідомих осіб. Зафіксовано, зокрема, як чоловіки вживали наркотичні речовини.
Читати ще: Розкопав закладку з цікавості: у Луцьку судять юнака за збут наркотиків

Сторона захисту своєю чергою акцентувала увагу на тому, що розмови на записах звучать нерозбірливо, тому висновків робити не можна.

«Неможливо розібрати зміст розмови. Окремі слова не можемо вважати підтвердженням тих чи тих обставин, оскільки вони фактично є вирваними з контексту. При цьому жоден із відеозаписів не відображає якогось чіткого безперервного процесу – чи то виготовлення, чи то збуту, чи то зберігання наркотичних речовин, у зв’язку з чим вони не можуть вважатися єдиним допустимим належним доказом у розумінні вимог Кримінального процесуального кодексу України. Крім того, на відеозаписах зображена стороння особа, яка до судового засідання не допитувалася», – зазначила захисниця обвинуваченого.

Доказів доволі багато, тож суд вирішив відкласти засідання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus