USD 39.80 40.15
  • USD 39.80 40.15
  • EUR 40.00 40.30
  • PLN 10.00 10.18

Луцька мерія заробила майже 170 тисяч гривень

20 Січня 2012 09:43
Міська рада з аукціону продала право оренди 2 земельних ділянок у Луцьку. Обидві призначені для обслуговування потреб автовласників.

Аукціон відбувся 19 січня в сесійній залі міськради.

Одна з ділянок розташована за адресою Гордіюк, 15, її площа – 1,155 тисячі квадратних метрів, а цільове призначення – для будівництва та обслуговування мийки автотранспорту. Переможець аукціону, за умовами торгів, користуватиметься ділянкою впродовж 5 років. Її стартова ціна була 63 тисяч 387 гривень.

За право орендувати цю ділянку змагалося 2 учасників аукціону. Зрештою, переміг той, котрий запропонував найбільшу суму – 76 тисяч 67 гривень.

Претендентів на інший лот було троє. Вони змагалися за право користуватися земельною ділянкою, що на вулиці Набережній, 29, впродовж 5 років. Ділянка призначена для розташування автосервісу з стоянкою автомобілів, її площа 472 квадратних метри. Стартова ціна лоту була 19 тисяч 511 гривень.

Втім, переможець аукціону придбав право тимчасово користуватися ділянкою аж за 93 тисячі 612 гривень. Останній з його конкурентів «здався» на трохи більше як 91,5 тисячі гривень.

Відтак, до міської скарбниці має надійти більш як 169 тисяч гривень.

Як зауважила заступник міського голови Лариса Соколовська, кошти виручені від проведення аукціону – це дуже незначний обсяг, якщо зважати на усі потреби міста. Водночас, на думку посадовця, це непоганий початок, та й дорожче продати право оренди навряд чи вдалося б.

Крім того, Соколовська зазначила, що наразі невідомо, коли відбуватимуться торги вчергове. Особливо з продажу права власності на ділянки. Чиновник пояснила, що через зміни у законодавстві значно ускладнилася процедура оформлення нових земельних ділянок.

Як наслідок, великі ділянки, які уже по декілька разів невдало намагалися продати з аукціону, не вдасться швидко розділити на менші частини. Саме так планувала вирішити проблему міськрада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
666 Показати IP 20 Січня 2012 09:49
А останні гроші у кишеню владцям?
Вікінг Показати IP 20 Січня 2012 10:01
вони здали в оренду на 5 років. За 5 років там побудують нерухомість якусь комерційну. Термін оренди закінчиться і як вони змінять орендувальника? майно він же не забере з собою. Тому оренда - це тільки термін Насправді ті люди там лишаться навіки. І будуть платити смішні гроші за оренду або й зовсім приватизують ті ділянки за безцінь. Так продали луцьку землю за 20 тисяч доларів. Чи я помиляюся? Невже так не було орендовано і приватизовано згодом усе колишнє народне майно?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus