USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Луцьке сміття почали вивозити у Ківерцівський район

28 Жовтня 2016 17:45
Поки в’їзд на полігон твердих побутових відходів у Брищі блокують місцеві мешканці, луцьке сміття почали вивозити на територію Ківерцівського району.

Вантажівки з луцьким сміттям сьогодні, 28 жовтня, розпочали прибувати на сміттєзвалище у Ківерцівському районі.

Як повідомив керівник апарату Ківерцівської райради Анатолій Пушкін, сім вантажівок зі сміттям з Луцька прибули до сміттєзвалища поблизу сіл Звози та Бодячів, та вивантажили сміття, після чого почали під’їжджати нові вантажівки.

Про вивантаження сміття сільський голова села Сокиричі повідомила районній раді. На місце події викликали поліцію. Місцеві мешканці обурені тим, що луцьке сміття починають вивозити на це сміттєзвалище, після того як в’їзд на полігон твердих побутових відходів у Брищі перекрили селяни.
Депутат Рокинівської селищної ради Валентина Куць підтвердила, що в’їзд на полігон твердих побутових відходів у селі Брище наразі заблокований. Місцеві мешканці, які блокують сміттєзвалище та місце будівництва сміттєспалювальної печі, висунули вимоги про скасування рішення, що дає дозвіл на встановлення печі, вимагають привести до ладу сміттєзвалище та законсервувати старий полігон. Селяни вчора повідомили про те, що акція є безстроковою.

Як прокоментував ситуацію директор Луцького СКАП «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич, відповідно до договору від 28 жовтня, між Ківерцівським міським виробничим управлінням житлово-комунального господарства та «Луцькспецкомунтрансом», на тимчасове зберігання на сміттєзвалище побутових відходів накопичуватимуть відходи. Говорячи щодо періоду, протягом якого планують здійснювати тимчасове накопичення сміття на території Ківерцівського району, він зазначив, що сміттєзвалище використовуватимуть для зберігання побутових відходів з Луцька «поки не буде вирішене питання з полігоном у Брищі».

Раніше під час зборів мешканців села Брище дійшли згоди про необхідність скасування рішення Рокинівської селищної ради щодо дозволу будівництва сміттєспалювальної печі.

Під час нещодавнього засідання круглого столу у Луцьку пропонували перевірити законність будівництва сміттєспалювальної печі.

Нагадаємо, що інциденти із захороненням львівського сміття на полігоні у Брищі спонукали депутатів Луцької міськради до ухвалення рішення про заборону прийому сміття з інших областей на міський полігон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вова Показати IP 29 Жовтня 2016 08:32
Привіт сєпару Григоренку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus