USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Малеча отримала унікальний подарунок. ФОТО

27 Грудня 2011 09:10
Волинська неповносправна малеча отримала приємний і нагально потрібний подарунок – сенсорну кімнату.

Сертифікат на облаштування такої кімнати 25 грудня Волинській обласній організації батьків дітей із синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку передала директор благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Ніна Тарасенко.

Батьки малечі, яка хворіє на синдром Дауна чи має інші порушення розвитку, на Волині ще шість років тому об’єдналися в громадську організацію. Адже спільні труднощі разом долати легше.

Голова цього об’єднання Олена Мельник зізналася, що належних умов для повноцінного розвитку малюків немає і донині. «Наша організація об’єднала батьків, які виховують дітей із синдромом Дауна, членів їхніх родин. А також – фахівців, які їм допомагають. Це дало можливість поділитись своїм досвідом та знаннями, підтримати один одного в нелегкому житті», - зазначила вона.

Фактично, від початку роботи об’єднання його відвідує Тетяна Сухачевська, яка виховує неповносправну доню Улянку. «Коли Улянка народилась, я думала, що це – кінець. Я не знала, що робити і як бути далі», - зізналася вона. Проте тут жінка знайшла розуміння та підтримку. Тож, розділивши важку ношу з людьми, які її розуміють, боротися з хворобою доні стало легше.

Не лишилися без уваги неповносправні дітки напередодні Нового року та Різдва Христового. На святковий ранок до них завітали благодійники. Малеча, вбрана у святкові костюми, чекала у гості Діда Мороза й Снігуроньку, розповідала вірші, водила хороводи, співала.

Не минулося і без традиційних новорічних подарунків. Так, директор благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Ніна Тарасенко вручила Волинській обласній організації батьків дітей із синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку сертифікат на облаштування сенсорної кімнати для відпочинку та оздоровлення малечі.


«Для їх фізичного розвантаження треба було зробити сенсорну кімнату, або, як ще її називають, кімнату психологічного розвантаження. Після консультацій із фахівцями сьогодні ми вручаємо організації сертифікат на обладнання. Кімната буде радувати і дітей, і дорослих, адже вона дуже корисна для здоров’я малюків», - розповіла Ніна Тарасенко.

Обладнає кімнату Центр «АКМЕА», який є національним лідером із виробництва медично-соціального реабілітаційного обладнання. Коштуватиме облаштування сенсорної кімнати 48 тисяч гривень. Фактично, це буде перша в Луцьку сенсорна кімната для малюків із синдромом Дауна.

Олена Мельник підкреслила, що сенсорна кімната – вельми вагомий подарунок, і дітки дуже йому зрадіють. Там малюки зможуть розслабитися, відпочити і, водночас, отримати чудові умови для реабілітації.

Адже заняття у сенсорній кімнаті дозволяють зняти м'язове та психоемоційне напруження, досягнути стану душевної рівноваги, активізувати різні функції центральної нервової системи, стимулювати ослаблені сенсорні функції, розвивати рухові функції, мовлення, допомагають реабілітуватись після перенесених захворювань чи стресів. При тому, заняття в сенсорній кімнаті позитивно впливають на розвиток дітей з проблемами розвитку.


Тішаться подарунку і батьки малечі. «Така кімната дуже потрібна. У багатьох містах нею вже давно користуються», - зауважила Тетяна Сухачевська. Адже сенсорна кімната – це свого роду ігрова зала, де діти не лише бавляться, але й, поміж тим, психологічно розвантажуються.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Лучанин Показати IP 27 Грудня 2011 09:10
Добре, коли є такі люди. Діткам більше ніхто не помагає :(
Тарас Показати IP 27 Грудня 2011 09:11
День починається з хороших новин про добрі справи! Побільше таких справ у Новому році!
Zizanica Показати IP 27 Грудня 2011 09:12
Хорошие дела всегда воздадутся! Успехов и здоровья! Спасибо за все!
Катерина Показати IP 27 Грудня 2011 09:14
Может уже наконец пришло то время когда реально люди начинают понимать что нужно помагать тем кто нуждается!Хороший пример всем остальным!
Справедливий Показати IP 27 Грудня 2011 10:37
О а де мій комент що до "Фе" Ніні Тарасенко??? То така тут бачу свобода слова у ВАС ВН???
Мирослав Ватащук до Справедливий Показати IP 27 Грудня 2011 10:49
Коментар видалено на підставі п.2 і п.4 Правил коментування. Не опускайтеся до рівня образ.
гыыы Показати IP 27 Грудня 2011 10:54
яка свобода слова на комерційному виданні? подивіться коментарі зверху - писала одна особа за певним дорученням. це так кидається в очі, навіть стилістика подібна.
Справедливий Показати IP 27 Грудня 2011 11:08
Та я просто писав що її ніде не люблять і що Ігорю важко буде виграти вибори з таким головою фонду. Треба щоб таку посаду займала щира людина як Лойко, Верзун та ін. Взяли і видалили ((( Просто я про неї ще жодного хорошого не почув. І про чотири комента зверху я писав, це ж смішно. Сама собі пише чи що.
Реаліст Показати IP 28 Грудня 2011 17:22
Хворим дітям допомагати - святе діло.
ната Показати IP 22 Січня 2012 20:29
спасибо болъшое таким людям
Іван Показати IP 15 Серпня 2012 16:06
А де ж він грошей бере, цей "благодетель", на свої "святі" діла, ви подумали? З ваших же кишень. А ви млієте від розчуленості. Коли ж ви навчитеся думати? Коли перестанете радіти кинутій вам кістці?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus