USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Майже 20 років без ремонту: чи полагодять дороги на Трутовського та Городецькій у Луцьку

26 Березня 2024 18:18
Дорога у приватному секторі на вулиці Трутовського в обласному центрі не ремонтувалася майже двадцять років. Ями та болото також є й на сусідній вулиці Городецькій.

Місцеві жителі неодноразово зверталися до влади із проханням полагодити автошляхи, розповів Суспільному лучанин Олег Гнатюк. Додає: стан дороги щороку погіршується. Після зими об’їхати ями стало ще важче.

Раз у рік дорогу грейдерують, але цього вистачає на місяць.

«Бажано було б зробити, людей багато, рух з тієї вулиці і всі їдуть сюди, бо там теж не має дороги. Краще раз зробити нормально дорогу і будуть всі проблеми зняті, не треба кожного року вкладати гроші», – говорить лучанин Василь.

Олег Гнатюк живе на вулиці Городецькій. Зі слів чоловіка, півтори сотні метрів у суцільних ямах.
Читати ще: Там, де фури розбили дорогу: проблемну вулицю в Луцьку обіцяють відремонтувати влітку

«Це протягом пів року вже, з осені. І ми б хотіли, звичайно, щоб це змінилося. Я думаю, що кошти йдуть на утримання», – говорить місцевий житель.

Що кажуть у міськраді

На капітальний ремонт вулиці Трутовського потрібно майже 2,5 мільйона гривень. Фінансування – обмежене, тому асфальтобетонного покриття на цих вулицях не буде, розповів керівник департаменту житлово-комунального підприємства Микола Осіюк.

Зі слів посадовця ямковий ремонт дороги на вулиці Городецькій комунальники запланували провести у квітні цього року. На ці роботи планують витратити до 600 тисяч гривень.

«Там негативна ситуація. Є проблема, я особисто виїжджав, дивився. Щоб були нормальні погодні умови, треба їх робити гарячим асфальтобетоном. Тому що це дороговартісний ремонт, при виконанні холодним асфальтом», – додав Микола Осіюк.
На належне утримання вулично-шляхової мережі у міському бюджеті на цей рік передбачили майже 60 мільйонів гривень. Це менше, ніж торік, сказав керівник департаменту житлово-комунального підприємства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Місцевий мешканець Показати IP 26 Березня 2024 20:15
Ще би варто було позвільняти міжквартальні проїзди, зайняті різними парканами та стовпчиками. Коли планували цей масив, таке враження що це робив пʼяний конюх.
Муніципальна поліція до Місцевий мешканець Показати IP 26 Березня 2024 22:22
Робіть світлини незаконних споруд і надсилайте на вайбер муніципалів. Вони працюють оперативно. Перевірено на власному досвіді.
Поха Показати IP 26 Березня 2024 22:20
Колись в міськраді висіла мапа Луцька, був генплан міста, і коли містяни звертались з проханням про ремонт вулиці чи прибудинкової території, департамент ЖКГ міг дати чітку відповідь, на який рік запланований ремонт тієї чи іншої вулиці. Зараз, щоб отримати бажане фінансування на ремонт, треба або голосно про це кричати в мас-медіа, чи 'пробивати' рішення через депутатів, чи перекривати вулицю, щоб про тебе почули в департаменті ЖКГ? Це що- норма нашого життя? Де генплан? Де комунікація з громадянами? Повна келейність та непрозорість рішень щодо ремонтів доріг. Сумно це все.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus