USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Загибель військових під Рівним – через міномет із неякісної сталі, – експерти

9 Липня 2018 17:27
За словами голови комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, жертвами проблемного міномета стали вже 12 осіб.

Експерти по металу стверджують, що метал, який використовується для міномета «Молот», не відповідає технічним характеристикам, повідомляє УНІАН.

Як передає кореспондент УНІАН, про це голова комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем'якін заявив на засіданні Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту. Він зауважив, що від розриву міномета «Молот» загинули 12 осіб і 38 поранені.

Депутат зазначив, що «експерти по металу стверджують, що марка сталі стволів не відповідає технічним характеристикам — вона м’якша, ніж повинна бути». Кожемякін наголосив, що головою парламенту Андрієм Парубієм має бути підписаний законопроект 1793, який був ухвалений як закон 226 голосами, але заблокований через заяву депутата Івана Вінника, що він не голосував за нього і не був в залі, але картка його була задіяна для голосування, яким передбачається відповідальність за порушення і військовій сфері. Кожем'якін зазначив, що якби такий закон був підписаний, то багато трагедій можна було б уникнути.

Анатолій Матіос, головний віськовий прокурор України, у коментарі до повідомлення у Фейсбук зазначив, що слідство вже встановило: мітомети на полігоні під час стрільби стояли занадто близько один від одного і працювали без запобіжників від подвійного заряджання, відтак у стволі могли бути відразу дві міни, що й призвело до вибуху міномета.

Нагадуємо, внаслідок вибуху міномета під час військових навчань на Рівненському полігоні троє людей загинули, ще дев'ятеро зазнали поранень різного ступеню тяжкості.

Сьогодні попрощалися із загиблими на Рівненському полігоні, повідомляє РБК-Україна.
Загиблі на Рівненському полігоні
Загиблі на Рівненському полігоні
Наразі рішенням командувача Сухопутних військ ЗСУ навчання призупинено. Відкрито кримінальне провадження за статтею про порушення правил поводження зі зброєю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ноунейм Показати IP 9 Липня 2018 18:14
Під Рівнем, грамотєї.
Василь Михайлович Показати IP 9 Липня 2018 19:09
Це жахливо коли від своєї зброї гинуть свої солдати ....!!!! Гинуть тому , що вона зроблена з порушенням технічних умов ствола на державному рівні . На складах озброєння в Україні достатньо 120 мм мінометів Радянського Союзу , які пройшли довгострокові випробування в різних кліматичних умовах і показали себе як безпечна і безотказна зброя. А в корумпованій системі ЗСУ " ВИНАЙШЛИ " МОЛОТ який - молотить по своїх .... ХА - ХА !!! Хто відповість за ці жахливі наслідки пана ПІВТОРАК ???
Активіст Показати IP 9 Липня 2018 20:21
Про це вже три роки розмова, а хлопці гинуть за надприбутки депутатів та гаранта. 120 мм мінометів радянського виробництва на складах тисячі, перевірені війнами, користуйтесь. Ні, треба замутити корупційну схему, змайструвати якусь х... з труби і стригти гроші на крові.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus