USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Міністр молоді та спорту привітав волинян-учасників Олімпійських ігор та вручив відзнаки тренерам

22 Вересня 2023 17:58
Сьогодні у Луцьку відбулось засідання виконкому обласного відділення Національного олімпійського комітету України за участю міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта, очільника області Юрія Погуляйка та голови обласної ради Григорія Недопада.

Перш ніж перейти до обговорення робочих питань, Вадим Гутцайт як Президент НОК України привітав присутніх представників «олімпійської родини», призерів Олімпійських ігор: Надію Боровську (легка атлетика), Марію Повх та Юрія Вандюка (веслування на байдарках та каное), Марію Сахарук і Андрія Булковського (легка атлетика), Надію Миронюк (важка атлетика), Ірину Новосад (велоспорт) та Тетяну Ковб (бокс).

«Навіть зараз, під час війни, дуже важливо зберегти спорт, – наголосив Вадим Гутцайт. – Важливо, щоб молодь продовжувала займатись спортом, брала участь у змаганнях, здобувала досвід. Якщо зараз припинити підтримувати спорт, після перемоги у війні ми втратимо багато чого, в тому числі потенціал та шанси на спортивні перемоги».
Крім того, міністр молоді та спорту відзначив, що спортивна галузь потребує не лише фінансових ресурсів, а й людських. Тому всебічна підтримка тренерів, які знаходять та розвивають молоді таланти, є завданням керівників усіх рівнів.

Начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко також подякував тренерам, які виховують спортсменів, знаних у всьому світі. «Наша спільна мета – це здорова нація, а здорова нація – це сильна країна», – підкреслив Юрій Погуляйко.

Відтак, міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт вручив посвідчення заслуженого тренера України:

Миколі Білеру, тренеру-викладачу Волинської обласної дитячо-юнацької спортивної школи осіб з інвалідністю;

Андрію Рожку, директору Волинської обласної дитячо-юнацької спортивної школи осіб з інвалідністю.

Посвідчення «Заслужений майстер спорту України» отримала Богдана Конашук, призерка Паралімпійських ігор.

Відзнаки Національного олімпійського комітету України вручили:

Володимиру Довганюку, провідному спеціалісту Волинського обласного відділення (філії) Комітету фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України;

Федору Семенюка, заслуженому тренеру України з веслування на байдарках та каное;

Тетяні Грицук, заступнику директора департаменту культури, молоді та спорту Волинської обласної державної адміністрації.

Опісля урочистої частини нагородження, учасники виконкому перейшли до обговорення робочих питань. Зокрема, йшлось про виклики та перспективи спортивної галузі на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Прикріпити файл

Система Orphus