USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

На Волині двоє п’яних молодиків, які вночі вдерлися в чужий будинок, отримали по 7 років

21 Квітня 2024 23:32
Молоді хлопці так чаркували, що поночі вдерлися у чужу хату. Не обійшлося без крові і бійки. Сталось це у Володимирі. Тепер юнаки можуть опинитися за ґратами аж на 8 років. Один із них тепер проситься в ЗСУ.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Полізли серед ночі в чужу хату, почали там дебоширити, зчинилась бійка, а тепер обоє молодиків за крок від тюрми. В один голос розказують, як вони каються.

«Дуже мені шкода, шкодую про цей вчинок. Я ліпше піду відвоюю за свою Батьківщину. Дайте мені шанс», – просить обвинувачений Вадим.

Обом молодикам інкримінують розбійний напад із застосуванням насильства та із проникненням у житло.

«Проникли до його житла, наносили йому численні тілесні ушкодження. Окрім того, запитували, чи є в нього гроші, чи він може віддати гроші, в тому числі кошти племінника. Також забрали у нього ключі від будинку. Потерпілий не заперечував, що наніс один удар обвинуваченому», – повідомила прокурор Оксана Яковлєва.

Читати ще: Господарі були винні гроші? На Волині двох молодиків, які проникли в будинок, посадили на сім років за розбійний напад

Хлопцям дали по сім років тюрми. Вони подали апеляцію. Чому побилися з господарем будинку – кажуть: так шукали його племінника. Мовляв той позичив музичну колонку. А ключі нежданий гість прихопив, бо не до кінця усвідомлював, що робить.

«Ми не домовлялися з ним, щоб іти грабувати потерпілого, бити його і забирати щось в нього. Просто я хотів побачити племінника, щоб віддав мені колонку або повернув за неї гроші. Коли племінника не виявилося, вийшла така ситуація, виникла якась перепалка, і з цього воно переросло. Я розумію, що ми зробили неправильно: прийшли вночі до нього, нанесли йому тілесні ушкодження», – говорив обвинувачений Юрій.

Обвинувачений запевняє, що із потерпілим вони порозумілися.

«Я залишився з потерпілим, ми ще поговорили без криків. Він так само і в мене попросив вибачення, вийшов, закрив за мною двері. Я ще в нього поцікавився, як він себе почуває. Він каже: «Нормально, буду відпочивати». Я у своєму вчинку каюсь», – стверджував Юрій.

Адвокати ж просять перекваліфікувати цей кримінал: вважають, що то швидше грабіж, аніж розбійний напад. Нібито на слідчому експерименті і сам господар будинку заперечував вимагання коштів.

«Він там жодного слова не сказав про те, що з нього хтось там щось вимагав. Навпаки акцентував увагу, що ніякого вимагання не було. Розбій спрямований на заволодіння якимось майном шляхом подолання опору потерпілого. Водночас тут немає ніякого ні планування, нічого, просто так склалися обставини. В обвинувачених не було абсолютно ніякого мотиву, щоб щось забрати в потерпілого. Так, вони зробили досить серйозний злочин, але, на моє переконання, це не розбій», – говорив захисник Сергій Лесик.

Один із молодиків свої вміння хоче показати в армії.

«В даний час він хоче віддати свою силу і свої здібності для служби в лавах Збройних сил України», – стерджувала захисниця Марія Сорочук.

Чи оцінять такий порив судді? Несподівано випливають нові деталі справи: ймовірно, у суді першої інстанції могла бути порушена таємниця нарадчої кімнати. А це вже тягне за собою і скасування вироку. Засідання відкладають, аби розібратися в ситуації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus