USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

«Україні – Перемоги, а вам – сонячного тепла і здоров’я»: у Луцьку стартували великодні «Веселі старти». Фоторепортаж

3 Травня 2024 09:00
Дуже складно перелічити змагання, фестивалі, виставки та конкурси, які відбувалися та й відбуваються за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Але завжди окреме місце у цьому переліку займають заходи, які передують Великодню. Одними з них стали «Веселі старти» – руханки, естафети та матчі, які проводяться серед дітей різного віку у передпасхальний тиждень.

Перші «Веселі старти» відбулися 1 травня на спортмайданчику школи № 11. Тут зібралося близько 30 дітей, як пояснюють організатори, соціально вразливих категорій.
«Відсьогодні розпочинаємо серію спортивно-оздоровчих заходів. Діти різні. Є і внутрішньо переміщені, і з багатодітних сімей, і дітки, які перебувають під опікою. Оскільки спортсмени юні, то чудово, що для них є солодкі подарунки від наших друзів – Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», який нам допомагає вже більш як п’ять років, – каже директорка КЗ «Спорт для всіх» Наталія Назарук.
«Вітаю усіх учасників спортивного свята. Щиро бажаю, аби ваш настрій був таким сонячним, як і сьогоднішній день. Аби ви могли у спокійній країні навчатися, бути здоровими, займатися спортом. Хай між вами зберігається дружба. Підтримуйте один одного», – привітала учасників голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода.
Формат спортивного заходу передбачає проведення таких «Веселих стартів» у різних мікрорайонах Луцька. «Попередні роки ми охоплювали шість-сім мікрорайонів і у кожному спортивному святі брали участь 30-40 дітей. Це не лише активні учасники оздоровчих програм, але й діти, які зацікавилися і, сподіваюся, будуть і надалі займатися спортом», – пояснює Катерина Шкльода.
Вчитель фізкультури ліцею №11 Андрій Колядюк щиро підтримую ідею спортивного свята: «Такі заходи дуже потрібні, адже це стимул до здорового способу життя. Зараз дуже важка психологічна ситуація, та й діти проводять забагато часу у різних гаджетах, тому рухова активність їм необхідна. Приємно бачити радісні обличчя, це чудова мотивація для їхніх друзів».
Читати ще: На луцькому «Авангарді» змагалися прикордонники та діти. Фото

Ще одна локація, де 2 травня відбулися «Веселі старти», – це Навчально-реабілітаційний центр. Діти радіють гарній нагоді зустрітись, побігати-пострибати, пограти в улюблений футбол та ще й отримати солодощі. «Ми тут займаємося спортом. І я його дуже люблю. Спорт – це корисно, можна натренуватися, щоб потім бути сильним і здоровим. Нас тут добре тренують, ми «на футболі» вчимося, і всі це дуже люблять», – ділиться враженнями 11-річний Сергійко.
«Усі наші заходи відбуваються за відпрацьованою схемою. Спочатку пробіжка-розминка, потім – естафета, у цьому випадку футбольна, і після цього змагання з міні-футболу», – розповідає Наталія Назарук.
«У таких змагання немає переможців чи переможених. Дітям усе вдається, вони радіють можливості весело і активно провести час, поспілкуватися, досягти для себе якихось результатів. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» намагається заохотити до занять спортом, до саморозвитку і, звичайно, робить усе, аби трішки покращити настрій дітей у такий непростий час», – підкреслює Катерина Шкльода.
Кожне спортивне свято завершується вже традиційно: юні учасники отримують солодощі, на згадку – спільне фото, бурхливі обговорення розминки-гри. Але бувають і особливі щемливі моменти, коли можна ось так – без зайвої уваги – просто сісти і поговорити… І ця готовність відкрити серце та довіра дітей з непростою долею – найвища оцінка роботі.

Олександр ДУРМАНЕНКО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus