USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

На Волині планують відкрити музеї пасічника, етнографії, освіти і УПА

20 Серпня 2023 14:23
Туризм і рекреація – це те, що у практиці поширення досвіду на інші території досліджували обранці волинської громади під час виїзного засідання дня депутата у Турійській територіальній громаді.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

Найперше депутати відвідали урочище Криниця, відоме тим, що у серпні 1943 року воїни УПА героїчно здолали тут нацистських загарбників. На цьому місці минулоріч був реалізований проєкт «Коло калинове» – як зв’язок поколінь і символ незнищенності українського народу. Ідейним його натхненником був депутат облради Роман Микитюк.

«Калина – символ України, який пророкує вічне життя. Якщо ми не будемо шанувати наших сучасних українських Героїв, які сьогодні боронять нашу землю, не будемо вивчати героїчні сторінки нашої історії, у нас не буде майбутнього. І зв’язок поколінь, вочевидь, не припиняється – усі сто кущів калини, які були висаджені тут, прийнялися. Буде правильно поєднати живе і вічне: живе – кущі калини, вічне – каміння, воно буде символізувати 12 апостолів, а також Триєдиного Бога. Тому ми доповнили це історичне місце, аби зберегти концепцію: вічне, святе, невмируще», – наголоси він.
Роман Микитюк також розповів про очищене життєдайне джерело, яке протікає неподалік і яке невдовзі облаштують як рекреаційну зону з криницею, де всі охочі зможуть набрати цілющої води.

«Локація стараннями нашого колеги, депутата обласної ради Романа Микитюка, з’явилася минулоріч. Але пройде 10-15 років і волиняни та гості нашої області будуть думати, що ця місцина була тут завжди. Наше завдання – підтримувати і розвивати цю ідею та надати цьому історично важливому місцю статус загальнообласного рівня, аби надалі тут відзначались усі важливі державні свята, збирались люди, щоб пам’ять жила», – зауважив очільник Волиньради Григорій Недопад.

Читати ще: Гареми, шпичаки та шлюбні ігри: чим живе сьогодні унікальна оленяча ферма на Волині. Фото

Роман Микитюк є також засновником відомого на Волині і далеко за її межами екопарку «Аміла», де надають повний спектр послуг з організації та проведення екскурсій та рекреації незайманою природою Турійщини.
«Плануємо відкрити музей пасічника у селі Літин під назвою «Літинська диканька» на місці 150-літнього польського парку. Тут будуть зведені стилізовані під давнину будиночки з можливістю проживання. У наших планах також відкриття ще трьох музеїв: етнографії, освіти та УПА. Будівлі на території громади ми вже підшукали, частина експонатів у нас також є, – поділився планами Роман Микитюк. – З початком повномасштабного вторгнення ми міркували, чи відновлювати роботу. Місяців зо два працювали суто з переселенцями, поселяли їх та годували, однак пройшов час і гості самі почали нам телефонувати з пропозиція відновити роботу. Екскурсії ми проводимо безкоштовно, для наших людей це дуже потрібно, особливо для діток. Люди хочуть психологічного розвантаження, і таким чином ми даємо їм змогу подолати напругу на природі, у спілкуванні з тваринами, з вивченням історії».

«Незважаючи на складні умови воєнного стану ви працюєте, робите все можливе, щоб привернути увагу волинян та гостей нашого регіону до минувшини, майбутнього і сьогодення. Враховуючи ваші амбітні плани, немає жодного сумніву, що туризм і рекреація в нашому регіоні розвиватимуться, а ці чудові та мальовничі місця вабитимуть все більшу кількість туристів», – резюмував Григорій Недопад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ВІРУС Показати IP 20 Серпня 2023 15:44
Так уже є музей бджільництва у БАЄВІ.
Петро Показати IP 20 Серпня 2023 16:32
Музей пасічника вже давно функціонує в Луцькому районі (Городище), у Волинському історичному музеї теж давно функціонує цілий відділ етнографії, на Турійщині є музей УПА... Чого ще треба? Немає чим зайнятись? А для бджіл - резонно. Незабаром вони будуть лише в музеях. Під натиском гербіцидів. Ріпак на біопаливо німцям цінніший за бджіл.
Суддя Дреддд Показати IP 20 Серпня 2023 17:18
митник микитюк та музей УПА?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus