USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

На Волині поблизу кордону викрили цех з виробництва БпЛА

15 Грудня 2023 11:35
На Волині викрили «підприємство» з протиправної діяльності на кордоні, зокрема цех з виробництва БпЛА. У помешканнях і господарських будівлях фігурантів виявлено та вилучено мотодельтаплан, який зловмисники планували використовувати для переправлення осіб та сигарет до Польщі, 8 безпілотних літальних апаратів типу «Літак» і «Квадрокоптер».

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби.

Також під час обшуків правоохоронці знайшли предмети, що застосовувались при організації протиправної діяльності, а саме: тепловізори, бінокль, радіостанції, GPS-трекери та фото пастки, за допомогою яких зловмисники відстежували рух прикордонних нарядів і координували свої дії. Вилучено понад 2 тис. пачок контрафактних тютюнових виробів, чималу кількість сучасних гаджетів та чорнові записи з доказами вчинення протиправної діяльності.
Читати ще: Службовий пес волинських митників знайшов партію контрабандних цигарок в потязі під матрацами

Окрім цього, на одній з адрес викрито цех з повним циклом виробництва безпілотних літальних апаратів, зокрема лінію 3D-принтерів, які друкували комплектуючі до безпілотників. Таким чином ділки налагодили безперебійне «технічне» забезпечення протиправної діяльності контрабандистів. На місці вилучено каркаси та фюзеляжі майбутніх БпЛА і різні комплектуючі.

Читати ще: Волинські прикордонники приземлили квадрокоптер з контрабандними цигарками

Наразі триває досудове розслідування та дослідження навігаційного обладнання вилучених літальних апаратів. Вилучені безпілотні літальні апарати плануються до передачі підрозділам Держприкордонслужби, що виконують завдання в складі Сил оборони України. Про осіб, причетних до протиправної діяльності, проінформовано підрозділи ТЦК, вивчається можливість використання їхніх навичок в протидії ворожим військам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Якірь Показати IP 15 Грудня 2023 17:24
Так їх треба нагородити. Самі зробили те що держава за два роки не захотіла зробити
Анонім Показати IP 15 Грудня 2023 20:30
Автору мінус. Лібо просто же задумайся. Відкривайте дальше місцезнаходження
Зека манда Показати IP 16 Грудня 2023 07:57
Вже підготовлені хлопці.Не чекаю,поки їх держава научить.
Читач Показати IP 16 Грудня 2023 18:51
виявлено та вилучено мотодельтаплан, який зловмисники планували використовувати для переправлення осіб та сигарет ......аж смішно, від москалів навчилися писати таку нісенітницю
Мавпа Чочо Показати IP 17 Грудня 2023 16:26
Ото то да))) Всім Премію потрібно видати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus