USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

На Волині скоротили споживання газу на 17%

7 Лютого 2012 16:42
Аналіз опалювальних сезонів 2010-2011 років та 2011-2012 років показав, що в області відбулась суттєва економія використання газу в бюджетній сфері. Зокрема обсяги споживання зменшено на 17%.

Про це у коментарі Волинській ОДТРК заявив заступник волинського губернатора Едуард Стоєв, - повідомили у прес-службі ОДА.

Як зазначив заступник голови Волинської облдержадміністрації Едуард Стоєв, одним із головних напрямків в діяльності обласної влади у сфері енергоефективності та енергозбереження є втілення проектів зі зменшення споживання природного газу та заміщення його місцевим паливом.

«Наша область має достатньо вугілля, великий попит торфу, значні площі знаходяться під лісами, потужно розвивається галузь лісопереробки, а відповідно є відходи лісоматеріалів. Вирощується і енергетична лоза», - наголосив він.

За його словами, аналіз опалювальних сезонів 2010-2011 років та 2011-2012 років показав, що в області відбулась суттєва економія використання газу в бюджетній сфері. Зокрема споживання зменшено на 17%.

У контексті енергозбереження сьогодні обласна влада проводить низку переговорів із закордонними партнерами для втілення спільних проектів.

Нещодавно під час зустрічей голови Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука з Генеральним Консулом Республіки Польща Мареком Мартінеком та професором університету «Габріеле д’Аннунціо» (Італія), доктором економічних наук Еджідіо Карло Рангоне обговорювалось питання залучення інвестиційних ресурсів у перспективні напрямки економіки області, а саме в енергозбереження та деревообробну галузь.

У 2012 році пріоритетними напрямками волинської влади у сфері залучення інвестицій є: аграрна, машинобудівна, деревообробна, легка та хімічна галузі; будівництво; енергозбереження та довкілля, туристична сфера.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Роман Показати IP 7 Лютого 2012 16:49
Економія це звичайно добре, але скажіть будь-ласка, чому в квартирі тримається температура 18-19 градусів? В ЖЕКу кажуть що й так добре, нормам СЕС відповідає. А СЕС не скаже, чому діти постійно хворіють при такій температурі? Морози знову посилюються, далі буде ще гірше.
ліберал2 Показати IP 7 Лютого 2012 21:55
Впевнений, що обсяг споживання газу зменшений завдяки зниження температури в бюджетних закладах.. Встановлення котелень на тверде паливо справа складні і затрадна, одиниці держустанов їх встановили.. Реально суттєво зменшити споживання газу, якби великі міські котельні перевести на тверде паливо, те саме вугілля..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus