USD 40.70 41.10
  • USD 40.70 41.10
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.25

Нардепи пропонують бронювати працівників за 20 тис. грн військового збору

22 Травня 2024 12:50
Нардепи пропонують бронювати від мобілізації працівників за 20 тис. грн військового збору. У Комітеті з питань економічного розвитку Верховної Ради ініціативною групою напрацьований варіант економічного бронювання від мобілізації.

Про це заявив голова комітету Дмитро Наталуха, повідомляє пресслужба парламенту.

«Українському бізнесу все одно потрібно бронювання, бо він має працювати, – розповідає Дмитро Наталуха. - Не буде бізнесу з його податками – не буде за що утримувати наших захисників. Ось така може комусь неприємна, але очевидна правда. Але, ще раз – хай бізнес вирішить сам, хто з його співробітників є стратегічним.

Тільки бізнес є головним джерелом податків та економічного розвитку в Україні. Хоче цього хтось, чи ні. Шлях через постанови Уряду – морально та технічно застарів.

Читати ще: Гетманцев пояснив, хто може отримати право на «економічне бронювання» від мобілізації

Стратегічними мають бути не стільки галузі, які визначають чиновники, скільки конкретні працівники, яких визначає роботодавець.

Економічне бронювання — це про новий механізм ефективної взаємодії між бізнесом та державою. Та про збереження економіки».

«Поряд з економічним бронюванням, частковою альтернативою може слугувати економічна мобілізація, – розповідає голова підкомітету з питань взаємодії держави і бізнесу та інвестицій Ігор Марчук.

Читати ще: Кабмін змінив порядок бронювання військовозобов’язаних. Хто тепер їх затверджуватиме

Мета цього підходу – заощадження коштів державного бюджету та їх спрямування на додаткове фінансування Сил оборони».

Раніше голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомив, що у Верховній Раді розглядається дві моделі економічного бронювання. Одна з них передбачає сплату податку з зарплати 35 тис. гривень, другий – квотне бронювання по галузях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Олігарх Показати IP 22 Травня 2024 14:11
Та введемо вже рабство та й все
VS Показати IP 22 Травня 2024 14:12
Коли вже й нажеруться... і дурному зрозуміло, що нікуди ті гроші не дійдуть -ні на армію, ні на зброю, розкрадуть та й по всьому. Збереження економіки - це не про внески багатіїв, а про розвиток. Хто має гроші, той заплатить, а той, хто ледве кінці з кінцями зводить - того в окоп
ОДІН Показати IP 22 Травня 2024 14:30
Хто перший склянки бізнес чи УКРАЇНА.
Правда Показати IP 22 Травня 2024 15:35
Чергова корупційна схема,вир..ки,виб...але це ви їх обрали .Тіштесь і "подавіться"...
песиміст Показати IP 22 Травня 2024 15:54
може просто перестати красти ?
Ну Показати IP 22 Травня 2024 19:31
Обіцяли давайте їх зробим разом, виконали , зробили всіх нашими ж руками!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus