USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Рада розглядає дві моделі економічного бронювання, – Арахамія

8 Травня 2024 18:51
У Верховній Раді розглядають дві моделі економічного бронювання українців від мобілізації. Перша модель передбачає прив’язку до розміру податків.

Про це на брифінгу в Раді сказав лідер фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія, передає «Українська правда».

За його словами, у парламенті тривають дискусії щодо моделей економічного бронювання з урахуванням принципу справедливості.

«З одного боку, ми розуміємо, що не можемо жодного долара з міжнародної допомоги витратити на зарплати військовим. Будь-які зарплати військовим, а ми хочемо їх піднімати, хочемо більше військових, – це наші гроші у вигляді мит і податків. З іншого боку, щоб ці гроші зʼявлялися, економіка має працювати. Але тут питання справедливості. Багато опонентів кажуть, що багаті не служать, а бідні йдуть до армії», – пояснив Арахамія.

Читати ще: Нові правила бронювання від мобілізації: у Кабміні розкрили деталі

За його словами, перша модель передбачає, що розмір податків із зарплати військовозобовʼязаного має бути 35 тис. грн, що покриватиме витрати на утримання одного бійця.

При цьому друга модель передбачає квоту на підприємство для військовозобовʼязаних.

«Наприклад, медіа. Умовно кажучи, у вас є 10% людей, яких можете забронювати. Хто це буде – керівник вирішуватиме самостійно. За цих людей сплачується мінімальна зарплата бійця щомісяця. Зараз мінімальна – 20 тис. грн, тобто 20 тис. грн за кожну заброньовану особу сплачується щомісяця. Це окремо від податків», – пояснив нардеп.

Він наголосив, що одну з цих моделей бронювання точно запровадять.

Читати ще: Уряд змінив порядок бронювання працівників оборонно-промислового комплексу

3 травня стало відомо, що в Україні змінили правила бронювання чиновників. Зокрема чоловіки призовного віку, які очолюють певні департаменти чи підрозділи, можуть бути мобілізовані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дмитро Показати IP 8 Травня 2024 19:09
Війна для бідних тепер законно
Вольдемар Показати IP 8 Травня 2024 20:36
Світ знав багато цікавих моделей різних суспільних ладів, але Україна примудрилася винайти свій гібрид: два одночасні цілком паралельні суспільства в межах однієї країни, для одного з яких - війна і смерть, а для іншого - мир і благодєнствіє. Одним - подихати, іншим - на цьому заробляти. Одним - боятися з хати вийти, іншим - ресторани і дискоклуби. Одним - гетто у своїй країні, іншим - відкриті всі кордони. В тих, хто від дрежави не отримав ніц - кривавий обов'язок перед нею; ті, хто гріб з держави мільярди - відстоювати цю державу не повинні. Вісімнадцятирічним дітям - гетто, багатодітним чоловікам - широка дорога (якщо й навіть першим до 25 років - 7 років, а батькам до повноліття старшої дитини - місяці). Батько своїх двох дітей має гинути за чиїхось трьох дітей. Моложавий військовий пенсіонер все життя "воював" тільки за "справедливо зароблену" квартиру, тому тепер хай воюють інші - за метр на два. Священників - в окопи, клоунам і футболістам - бронь. Екіпірування після мобілізації - за свої гроші, дрони - за людські гроші, бо держава потратилась на телемарафон та бруківку. Яйця по 17 гривень, ордени "95-му кварталу" і Єрмак, Єрмак, Єрмак, Єрмак, Єрмак, Єрмак, Єрмак, Єрмак... Як же ви, зелені потвори, остогидли. Мало того, що 30 років були найбіднішою державою Європи і возили на своєму горбі всю цю наволоч, що зветься "владою"(це до обов'язків перед державою), то зараз ще вона претендує, щоб за їх ницє благодєнствіє простолюд віддавав свої життя. Скоти!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus