USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

«Ні та ніколи»: президентка Грузії заявила, що не помилує Саакашвілі

2 Жовтня 2021 09:25
Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі прокоментувала затримання в Тбілісі Міхеїла Саакашвілі й наголосила, що ніколи його не помилує.

Про це повідомляє грузинське видання SOVA, яке цитує відеозвернення Зурабішвілі, пише Українська правда.

«Перш за все, хочу подякувати правоохоронним органам за високий професіоналізм. Держава та її інститути не впали, а, навпаки, зміцніли. Кордон, територія, порядок і закон знаходяться під захистом. Президенту країни не може бути приємно, коли президента країни заарештовують перед камерами, але цього вимагає закон та верховенство закону, перед законом усі рівні.

Сьогодні багато хто задається питанням, чи планує президент його помилувати. Відповідь одна, проста і остаточна. Ні та ніколи», – зазначила Зурабішвілі.

Вона назвала режим Саакашвілі в Грузії таким, який «розтоптував права людини, вільний бізнес і закон».

Нагадаємо, у п’ятницю, 1 жовтня, у Грузії затримали третього президента країни Міхеїла Саакашвілі. Його заарештували місцеві правоохоронці. Прем’єр-міністр країни Іраклій Гарібашвілі заявив, що правоохоронці знали про прибуття Саакашвілі до Грузії. Також політик зазначив, що Саакашвілі помістили в пенітенціарну установу.

Адвокат Бека Басілая назвав затримання Саакашвілі «політичним актом» і додав, що не зміг поспілкуватися із затриманим.

У Грузії Саакашвілі оголошений у розшук – він не був на батьківщині вісім років. Його заочно засудили до шести років ув’язнення, визнавши винним в організації нападу на колишнього грузинського депутата Валерія Гелашвілі.

Грузинська влада неодноразово заявляла, що Саакашвілі після повернення в країну буде затриманий.

1 жовтня Саакашвілі заявив, що прибув до Грузії та знаходиться в Батумі. Своєю чергою Міністерство внутрішніх справ Грузії заявляло, що Саакашвілі грузинський кордон не перетинав.

Згодом українська нардепка від фракції «Слуга народу» Єлизавета Ясько заявила, що перебуває у стосунках з експрезидентом Грузії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Народна прокуратура Показати IP 2 Жовтня 2021 10:03
Чудовий фінал для цього самозакоханого цинічного гірського півня. Ще б разом з ним затримали і команду даного новочасного Остапа Бендера - різних там Квіташвілі, Згуладзе, Деканоїдзе, Сакварелідзе, Углав та подібну імпортну наволоч, котра за великі гроші ставила експерименти на українцях

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus