USD 40.00 40.35
  • USD 40.00 40.35
  • EUR 40.10 40.45
  • PLN 10.00 10.25

Нічний масований ракетний удар: окупанти випустили 32 крилаті ракети, є влучання та постраждалі

16 Лютого 2023 08:24
Вночі 16 лютого російські окупаційні війська завдали масованого ракетного удару по об’єктах критичної інфраструктури. Було випущено 32 крилаті ракети повітряного та морського базування, ППО знищила 16 із них.

Про це повідомили в командуванні Повітряних сил ЗСУ, передає УП.

Застосовано 14 крилатих ракет Х-101/Х-555 із двох стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з району Каспійського моря, 8 крилатих ракет «Калібр» із фрегата з акваторії Чорного моря, 12 крилатих ракет Х-22 із шести дальніх бомбардувальників Ту-22м3 з району Курська та дві керовані авіаційні ракети Х-59 з двох літаків тактичної авіації Су-35 з району Мелітополя.

Силами та засобами Повітряних сил ЗС України знищено 14 крилатих ракет Х-101/Х-555, «Калібр» та дві керовані авіаційні ракети Х-59.

«На жаль, частина крилатих ракет Х-22 досягли цілей, уразивши об’єкти критичної інфраструктури. Наразі на озброєнні немає вогневих засобів, здатних знищувати цей тип ракет», – йдеться в повідомленні.

Після нічної ворожої атаки є влучання на півночі, заході України, у Дніпропетровській і Кіровоградській областях.

Зокрема, як повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький, на Львівщині є влучання в об’єкт критичної інфраструктури. На щастя, обійшлося без жертв та постраждалих, пожежу вже загасили.

У Павлограді Дніпропетровської області внаслідок масованої атаки ворога загинула жінка, семеро людей поранено, пошкоджено підприємство, зруйновано будинки.
Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Загинула 79-річна жінка.

З-поміж семи постраждалих двох поранених госпіталізували – 79-річного чоловіка та 37-річну жінку. Їхній стан лікарі оцінюють як середньої тяжкості.
Внаслідок атаки пошкоджено промислове підприємство. Там виникла пожежа, яку рятувальники вже приборкали. Зруйновано сім приватних будинків. Ще 30 – понівечено.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus