USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Ніхто не тримає вантажів на кордоні Волині», – Юрій Погуляйко

9 Березня 2022 11:57
Голова Волинської військової адміністрації спростував інформацію про те, що адміністрації нібито перешкоджають руху гуманітарних вантажів.

Про це він повідомив у своєму зверненні 9 березня.

Мережею шириться відео про те, що на Волині адміністрації надто забюрократизовують процес оформлення гуманітарних вантажів, чим створюють черги на кордоні й затримують доставку. У відео – запис телефонної розмови такого собі Олексія Оскера з невідомою особою, яка розповідає про начебто нову процедуру оформлення документів, що, з її слів, затягує час. До слова, сам автор – доволі неоднозначний персонаж. Позиціонує себе як журналіст. Свого часу його звинувачували у тому, що вони з ексчиновницею ВР намагалися продати посаду голови Миколаївської ОДА і їх затримали на шахрайстві.

Також він був учасником шоу «Одруження наосліп», тож участь в постановках для нього – не новинка.

Зі слів голови Волинської військової адміністрації Юрія Погуляйка, сьогодні гуманітарні вантажі оформлюють за спрощеною процедурою і ніхто не затягує процес.

«Гуманітарну допомогу продовжуємо приймати та відправляти в регіони, де цього чекають. Щодо ситуації з вантажами на кордоні – уряд кілька днів тому спростив правила для ввезення гуманітарної допомоги до України. Згідно з цими правилами, достатньо надати інформацію про вантаж, авто та кінцевого отримувача для державної прикордонної служби. І лише на цьому етапі ОДА та РДА допомагають збирати цю інформацію та централізовано подавати прикордонникам. Ніхто не тримає вантажів на кордоні. Навпаки – в телефонному режимі оперативно допомагаємо перетнути кордон 24 години на добу. Звертаюсь до людей: покладіть телефони і не перепощуйте замовні публікації. Давайте краще продовжимо допомагати людям у наших областях і містах, які цього чекають. А хто був неправий – побачимо після перемоги», – наголосив він.

Також, з його слів, станом на ранок 9 березня в області все спокійно та контрольовано. Ситуація на Волині дозволяє повертатися до роботи більшості бізнесу та підприємцям.

«Найкраще, що ми можемо зробити, – це працювати й наповнювати бюджети. Це дасть нам можливість підтримувати економіку України та наших військових», – резюмував Погуляйко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Слідчий Показати IP 9 Березня 2022 19:29
Цю інфу потрібно перевірити,переможемо і візьмемося за них.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus