USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Одна з країн ЄС пропонує повертати біженців до безпечних регіонів України

30 Січня 2024 23:24
У Нідерландах пропонують повертати біженців до відносно безпечних регіонів України. Таку пропозицію озвучили депутати від партії BBB (Фермерсько-громадянський рух). За словами політиків, біженці могли б повернутися на захід України.

Про це пише видання Dutchnews.nl.

Депутати партії BBB запропонували таке рішення під час дебатів щодо урядового бюджету для вирішення проблем біженців. У Нідерландах захистом користуються близько 100 тисяч українських біженців.

«Ми не можемо прийняти всіх... Захід України здається мені відносно стабільним. Чи могли б там безпечно розміщувати українців?» – запитала депутатка від BBB Мона Кейзер у держсекретаря з притулку та міграції Нідерландів Еріка ван дер Бурга.

Водночас парламентарі від GroenLinks/PvdA розкритикували пропозицію колеги із партії BBB. Вони нагадали, що ракетні обстріли відбуваються і на заході України.

Читати ще: Нідерланди дозволили частині біженців з України залишитися тільки до весни

Мона Кейзер також поцікавилася, якою буде позиція уряду, якщо Київ звернеться з проханням відправити до України військовозобов’язаних громадян, які можуть бути призвані до ЗСУ.

За словами депутатки, можливо, сотні тисяч людей, які повинні проходити військову службу, втекли за кордон, а деякі могли опинитися в Нідерландах.

Мона Кейзер запропонувала, щоб громадяни України, які знайшли роботу в Нідерландах, сплачували оренду житла та медичне обслуговування. Хоча багато з них уже це роблять.

У Нідерландах громадяни України мають право працювати без обмежень. За даними національного статистичного агентства CBS, майже половина з них мають роботу.

ЄС продовжив захист для українців та іноземців із постійним дозволом на проживання в Україні до 4 березня 2025 року. Але це не стосується людей із тимчасовими посвідками на проживання в Україні, зазначив суд.

Цим біженцям доведеться повернутися в Україну чи до країни свого походження після 4 березня 2024 року або подати заяву про надання притулку (міжнародного захисту) через звичайну систему.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 31 Січня 2024 11:25
не одна з країн, а деякі у"обки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus