USD 40.00 40.30
  • USD 40.00 40.30
  • EUR 40.10 40.35
  • PLN 10.00 10.20

Прокурора в суді обізвали «ідіотом». Документи

2 Грудня 2011 14:33
Виконувач обов’язків Ковельського міжрайонного прокурора Микола Дарчик безрезультатно намагався притягнути до адміністративної відповідальності пенсіонера, жителя села Уховецьк Анатолія Савлука за те, що чоловік обізвав його в суді «ідіотом».
У розпорядження «ВН» потрапили постанови Ковельського міськрайонного суду та Апеляційного суду Волинської області щодо цієї доволі курйозної ситуації.

Як ідеться в документах, ще 16 серпня Савлук у приміщенні Ковельського міськрайонного суду назвав на той час заступника міжрайонного прокурора Дарчика «ідіотом». І додав, що таких колись будуть розстрілювати. Сказано це було під час розгляду кримінальної справи щодо дружини Савлука.

Правоохоронець потрактував такі висловлювання як образи. Більше того. Дарчик вважає, що йому погрожували. Отож, щодо пенсіонера склали адміністративний протокол про скоєння дрібного хуліганства (стаття 173 Кодексу України про адмінправопорушення).

Своєю чергою, Анатолій Савлук своєї вини у суді повністю не визнав. Він пояснив, що стосовно роботи міліції і прокуратури у нього склалися неприязні стосунки через незаконне притягнення дружини до кримінальної відповідальності.

Чоловік визнав, що в перерві судового засідання 16 серпня 2011 року назвав Дарчика «ідіотом». Але вживав його, аби звернути увагу прокурора на неправильність його позиції у справі. Також пенсіонер підтвердив, що висловлював думку про те, що «таких колись будуть відстрілювати».

Проте Анатолій Савлук вважав, що його незаконно притягують до адміністративної відповідальності і просив закрити справу за «відсутністю події правопорушення та складу правопорушення у його діях».

Однак Ковельський суд повважав, що такі висловлювання принижують і ображають будь-яку особу. Тож він визнав пенсіонера винним у скоєнні дрібного хуліганства, але закінчив провадження по справі про адмінправопорушення у зв’язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення.


Обидві сторони не погодилися із такою постановою.

Анатолій Савлук подав апеляційну скаргу і просив скасувати цю постанову. Бо, мовляв, висловлював оціночні судження на грунті особистих неприязних стосунків, які склалися упродовж тривалого часу.

Натомість Микола Дарчик у протесті просив скасувати постанову щодо Савлука, а справу скерувати на новий судовий розгляд. На думку прокурора, на пенсіонера ще можна накласти адміністративне стягнення.

Але суд дійшов висновку, що Савлук, обізвавши прокурора «ідіотом», діяв не із хуліганських спонукань і мотивів явної неповаги до суспільства, а на грунті особистих неприязних стосунків. Отож, при цьому порушення громадського порядку не було.

Тож Апеляційний суд задовольнив саме скаргу пенсіонера, а протест прокурора залишив без задоволення.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
VSC Показати IP 2 Грудня 2011 14:48
Разве за правду надо судить?
да уж Показати IP 2 Грудня 2011 14:49
напевно нова клікуха причепеться до прокурора міцно
Л А Д О М И Р Показати IP 2 Грудня 2011 14:59
найбільш дотепна фраза "ІМЕНЕМ УКРАЇНИ". Колись було "іменем ссср" тепер укр., нічого не змінилось, поміняли тільки таблички.
))) Показати IP 2 Грудня 2011 15:07
гы
Іван Козолуп Показати IP 2 Грудня 2011 15:23
Слуга образився, що його пан ідіотом назвав. Ото вже слуги розпоясалися!!!
+1000000000000000 Показати IP 2 Грудня 2011 15:47
На місці прокурора варта було б притягати старого за розголошення лікарської таємниці. Вікіпедія пише: Кретинізм (від фр. Crétin - ідіот, божевільний), вроджений гіпотиреоз - ендокринне захворювання, що викликається браком гормонів щитовидної залози (гіпотиреоз), характеризується порушенням функції щитовидної залози і затримкою фізичного і психічного розвитку. Характерною ознакою є затримка росту і розумова відсталість, що доходить іноді до ідіотії. У таких хворих при карликовому зрості (90-110 см, тиреогенний нанізм) украй непропорційна будова тіла : короткі кінцівки, велика голова, маленькі косі очі, втиснуте перенісся. Шкіра товста і груба. Вторинні статеві ознаки недорозвинені. У важких випадках гіпотиреозу спостерігаються мікседематозні набряки (мікседематозний кретинізм). Кретинізм характеризується: уповільненням росту, відставанням в розумовому і фізичному розвитку: карликовим зростом, короткими кінцівками, роздутим животом, широко розставленими очима, напіввідкритим ротом. Цікаво, чи представляв прокурор в суд довідку, що він не страждає на кретінізм? Зі сторони виглядає, що певні серйозні проблеми є)))))))
Я Показати IP 2 Грудня 2011 15:48
Респект пенсіонеру!
Шульга Показати IP 2 Грудня 2011 17:17
За шумом і гамом громада не помітила основного. Поза межами строку, встановлено ст. 38 КУпАП (тепер, три місяці) провадження у адміністративних справах ВИКЛЮЧАЄТЬСЯ. Отже суд не мав права розгялдати справу притягати Савлука до відповідальності. А мав право лише закрити провадження. За будь якого змісту апеляційних скарг Савлука і прокурора, апеляційний суд мав скасувати завідомо незаконну постанову міськрайонного суду. Саме цього ніхто і не помітив, навіть журналісти. Пенсіонер, персічна людина, а прокурор юридично безграмотний і дійсно - ідіот. Саме ТАК нас дурять.
згадала анекдот.... Показати IP 2 Грудня 2011 18:04
-Ви - козел! -Це я - козел? -ні-ні, ви на нього навіть не схожий! -це я - не схожий?
янка Показати IP 2 Грудня 2011 18:10
Молодець дядько--тому що таких чиновників розтавляє влада-кретинів.І більшість наших або й усі правоохоронні органи є саме злочинцями-так що це мягко сказано в бік чиновника.Всім людям не являється секретом-що нормальних людей в тих структурах не може існувати-так диктує система-якщо не будеш працювати як диктує керівництво а саме брати хабарі-приховувати інші протизаконні дії-то можеш іти на вулицю.
Пенсіонер Показати IP 2 Грудня 2011 18:56
Не знаю, який пенсінер цей дядько, але він 1961 року народження, йому лише 50 років! До пенсії йой, як ще далеко!
Вальдемар Показати IP 2 Грудня 2011 19:51
За правду надо судить?!Респект пенсіонеру Анатолію Савлуку!
100500 Показати IP 2 Грудня 2011 20:51
Гарне привітання до Дня прокуратури))) Як тепер встановлений судом, як факт, "ідіот" і "дебіл" Дарчик може працювати заступником ковельського прокурора?
Здрасте до 100500 Показати IP 3 Грудня 2011 11:47
+100%
водій Показати IP 2 Грудня 2011 23:59
Точно хворий. Пора пролікуватися.
пенсіонер Показати IP 3 Грудня 2011 14:20
А я їх всіх тих прокурорів дебілами вважаю! Подайте на мене в суд м...ки!
Лара Показати IP 3 Грудня 2011 16:42
...можно вытащить человека из грязи, но нельзя вытащить грязь из человека...
М. Показати IP 3 Грудня 2011 21:43
панове! Ця подія так розсмішила, що не згадаю коли так сміявся. Весело у нас на Волині. Може в театрі скоро покажуть премєру нової комедії "Ідіот"
Правиця Показати IP 3 Грудня 2011 22:59
До Шульги: Постанова виноситься в будь-якому випадку, чи притягується чи не притягується до адмін. відповідальності, чи закривається провадження, а тому не будьте такі гарячі в своїх висловлюваннях.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus