USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Підробив довідку ВЛК: на Волині миколаївця судили за спробу втечі за кордон

27 Квітня 2024 19:24
Хотів виїхати у Польщу і надав волинським прикордонникам підроблену довідку військово-лікарської комісії. Чоловік запевняє, що не знав, справжня довідка чи фальшива. Мовляв, її йому видали у Скадовську ще до повномасштабного вторгнення.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Житель Миколаївщини втрапив у халепу на Волині. Вночі у жовтні 2022 року хотів перетнути кордон через пункт пропуску «Устилуг».

«Особа, яка певний час проживала то в Криму, то в Сімферополі, то в Миколаєві, то в Херсоні. Людина заробляє кошти тим, що працює різноробочим на будівництвах», – повідомив захисник Сергій Ліпатов.

Надав прикордонникам тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та довідку ВЛК. Ті запідозрили, що документи підроблені. Сам чоловік запевняв суддю, що то йому в Скадовську на Херсонщині видали. Мовляв, він там працював на будівництві, захворів, вирішив постійно мешкати і пішов до місцевого військкомату ставати на облік. Буцімто там ВЛК і визнала його непридатним до військової служби.

Читати ще: На Волині колишнього вчителя, який ухилився від призову, бо не хотів служити, посадили на три роки

«Із довідкою з Миколаївської області, долаючи 800 кілометрів, не знаючи про те, що вона підроблена чи не підроблена… Хай сторона обвинувачення надасть докази про те, що вона підроблена. Жодного доказу не надано: ні висновків експертів, ні свідків. Цю довідку видав військкомат у Скадовську ще перед повномасштабним вторгненням в грудні 2021 року», – стверджував захисник.

Але що цікаво: хто саме видавав довідку – уже не пам’ятають.

«Якби ми пам’ятали, ми б вам сказали прізвище», – сказав Сергій Ліпатов.

Правоохоронці встановили, що документи підроблені. Мовляв, не могли чоловікові їх видати у Скадовську.

«Останній був зареєстрований та перебував на військовому обліку за місцем своєї реєстрації в місті Миколаїв, у місті Скадовськ за місцем тимчасового проживання не реєструвався, офіційно на роботу не був працевлаштований», – йшлося у вироку суду першої інстанції.

Суд у Володимирі визнав чоловіка винним: три роки ув’язнення замінили іспитовим строком.

«Звільнений від відбування призначеного покарання, якщо він протягом іспитового строку тривалістю у два роки не вчинить нового кримінального правопорушення. Не погодившись з таким вироком місцевого суду, захисник подав апеляційну скаргу та клопотання про поновлення строків на апеляційне оскарження», – повідомив суддя Волинського апеляційного суду Віталій Денісов.

Колегія суддів у Луцьку вирішила, що терміни на оскарження чоловік уже проґавив.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus