USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Підставила бухгалтерка: волинський підприємець доводить у суді свою неплатоспроможність

25 Січня 2024 08:09
Волинський підприємець через суд доводить свою неплатоспроможність. Він заборгував податковій і рідному брату понад мільйон гривень. Чоловік переконаний, що вліз у податкові борги через недобросовісну бухгалтерку.

Колишній підприємець Олександр Асютін, який торгував рибою, пішов до суду банкрутуватися у вересні 2022 року, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Рідному брату колишній підприємець заборгував 724 тисячі гривень. Цікаво, що гроші в брата він позичив у 2021 році, а за п’ять місяців до того, як піти банкрутуватися в суд, склав із ним договір іпотеки. Відповідно до документа, шляхом стягнення на предмет іпотеки (це житловий будинок і кілька земельних ділянок) погасив більшу частину позику в розмірі понад п’ять мільйонів гривень. Решту суми, імовірно, платитиме в межах плану реструктуризації боргів.

Нині Олександр Асютін винен 616 тисяч гривень волинській податковій. Це податкові борги і штрафи, які тягнуться за чоловіком.

Як пояснив колишній підприємець, нібито проблеми з податковою в нього виникли через бухгалтерку, яка невчасно подавала звіти. Спочатку він гасив борги, а потім вирішив довести свою неплатоспроможність у суді.

«Ця справа була давно. Мені багато там наробила бухгалтерка. За пів року на мене кримінальну справу відкрили за те, що не сплачував податки… Я сплатив ту суму, яку мені сказали, а потім вилізло, що в мене борг ще у 170 тисяч. І я вирішив банкрутуватися», – сказав Олександр Асютін.

За словами чоловіка, його підставила бухгалтерка. Через її дії він був змушений позичити гроші в брата, щоб погасити частину боргів.
Читати ще: Волинська експосадовиця банкрутує через суд, аби не віддавати борги

До слова, судова справа у випадку ФОПів на відміну від юридичних осіб має назву не «про банкрутство», а «про неплатоспроможність». Суд визнає фізичну особу банкрутом, якщо неможливо здійснити реструктуризацію її боргів. Своєю чергою, банкрутство настає тоді, коли спроби реструктурувати борги не увінчалися успіхом.

Для фізичної особи та ФОП реструктуризація боргів означає так зване відновлення платоспроможності. Таким чином боржник сплачує тільки частину заборгованих сум, решту – списують.

Судове засідання у справі Олександра Асютіна відклали, бо податківці не погоджують план реструктуризації боргів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus