USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Польща продовжить захист українцям без паспорта, – глава МВС

26 Квітня 2024 15:38
Польща продовжить тимчасовий захист українським біженцям. Зокрема, це стосується й українців без паспорта.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Польщі Марцін Кєрвінський, передає Gazeta.

Наразі тимчасовий захист діє до 30 червня, але влада Польща готує продовження.

«Ми знайдемо спосіб, щоб розв’язати цю проблему. Нам треба діяти мудро і раціонально. Всі речі, які стосуються українців у Польщі, прописано в законах. Ми продовжимо захист для українських біженців, який поки діє лише до 30 червня», – заявив Кєрвінський.

Читати ще: Держдеп прокоментував ситуацію з поверненням українських чоловіків з-закордону

Очільник МВС Польщі, який також відповідає за міграційну політику легалізацію іноземців, заявив, що його країна буде охороняти права біженців і не передасть їхні приватні дані.

«Ті, хто не матимуть паспортів, будуть підлягати тимчасовому захисту. Польща буде охороняти їх права і нікому не передасть їхніх приватних даних, в тому числі Україні», – сказав він.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова за необхідності допомогти Україні повернути своїх чоловіків призовного віку, щоб вони допомогли у війні проти Росії.

Читати ще: Генконсульство України у Любліні поновило видавання паспортів. Що відомо

Раніше Кабінет міністрів ухвалив постанову, згідно з якою українські чоловіки призовного віку більше не зможуть отримати закордонні паспорти та паспорти громадянина України за межами України. Після цього у Варшаві 300 українських чоловіків заблокували паспортний сервіс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Правда Показати IP 27 Квітня 2024 07:41
Ніхто не посягає на їх права,особливо жінок,дітей,стариків.Але військовозобовязані мають стати на військовий облік і оновити дані в ТЦК СП.А всі особисті дані давно вже є з багатьох структур і з прикордонної служби також.Куди ти заховаєшся в сучасному світі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus