USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Повертається на те саме місце: в нацпарк на Волині восьмий рік прилітає червонокнижний лелека

29 Березня 2024 07:14
У національному природному парку Цуманська пуща на Волині днями зафіксували повернення рідкісного червонокнижного птаха – лелеки чорного, який прилітає на одне й те саме гніздо з 2017 року.

Про це в коментарі Суспільному розповіла молодша наукова співробітниця нацпарку Галина Герасимчук. З її слів, ці лелеки повертаються парами, їхнє гніздо розташоване на одній із сосен в лісі, де вони виводять потомство.

«Торік спостерігали, що в цієї пари лелек у червні були лелеченята. Але їхнє гніздо потім було зруйноване і потомство загинуло, то птахи відбудували його на цьому ж дереві, але трохи вище», – сказала фахівчиня.
Читати ще: Народилося двоє телят зубра: у «Цуманській пущі» порахували тварин

Чорний лелека — рідкісний і величний птах, занесений до Червоної книги України. Він обирає для життя глухі ліси та уникає людей. Лелеки моногамні й обирають пару на все життя. Гніздо лелеки можуть використовувати упродовж багатьох років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus