USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Рівень злочинності на Волині зменшився більш ніж удвічі, однак шахрайства набувають системності

26 Березня 2022 11:38
Рівень злочинності в області з 24 лютого зменшився більш ніж удвічі. Однак у перші дні повномасштабного вторгнення Росії на територію України на Волині зафіксували збільшення кількості звернень громадян, на сьогодні ця хвиля спала.

Про це керівник Головного управління Національної поліції у Волинській області Юрій Крошко інформував в ефірі 12 каналу.

«Підозрілі люди, підозрілі транспортні засоби, підозрілі предмети в громадських місцях, підозрілі літальні апарати… Кожне звернення перевіряли. Розвідувально-диверсійних груп не було виявлено, ці повідомлення не підтвердилися. Але загальна кількість звернень засвідчує високий рівень свідомості наших громадян. Ми вдячні, що про кожен підозрілий факт нам повідомляли», – розповів Юрій Крошко.

Додав, що і зараз в області фіксують підняття дронів. Їх збивають або військові, або правоохоронці. На лінії кордону, зокрема, військові збивали ворожі безпілотні апарати. Однак протиправних дій, скоєних за допомогою дронів, на Волині зафіксовано не було.

Зі слів керівника ГУ Нацполіції області, протягом перших двох тижнів війни такий вид злочину, як шахрайство, на території Волині зафіксовано не було. Зараз шахрайства знову набувають системності.

«Воєнний стан вніс корективи в роботу банківських систем. Завдяки співпраці з банківськими установами ми маємо можливість заблокувати транзакції за картками потерпілого й можливого злочинця. Тому прохання до громадян: вчасно звертайтеся, звісно, якщо ідеться про значну для вашого бюджету суму. У випадку вчасного звернення є більша вірогідність того, що збиток буде відшкодовано», – закликав Юрій Крошко.

Водночас він зауважив, що правоохоронці негативно сприймають випадки самосуду стосовно злочинців, коли, наприклад, крадіїв привселюдно карають, прив’язуючи їх до опор. Це незаконно навіть у воєнний час. Тому в разі виявлення крадія варто повідомляти поліцію.

Читати ще: В Україні посилюють покарання за держзраду та мародерство

Керівник ГУ Нацполіції області також розказав, що правоохоронці розслідують кілька випадків підпалу сухостою, які підпадають під ознаки кримінального правопорушення.

Нагадаємо, в Україні спалювання сухостою карають як диверсію. За такі дії можуть позбавити волі до 15 років. 3 березня 2022 року внесено зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus