USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

Романюк побачив «тіньові схеми» на ЛПЕ?

17 Липня 2012 11:07
У депутата Луцької міської ради Романа Романюка виникла підозра, що придбання 10 польських «беушних» тролейбусів – тіньова схема. Натомість директор Луцького підприємства електротранспорту Іван Грицанчук переконує, що «рогатих» купують, аби оновити парк.

Про це йшлося 16 липня під час засідання «підприємницької» комісії міськради.

Так Грицанчук розповів, що основний шлях оновлення тролейбусного парку – це придбання нової техніки.

«Тим більше на території Луцька є підприємство, яке випускає транспортні засоби європейського зразка (йдеться про Луцький завод корпорації «Богдан», - «ВН»). Але, на жаль, цього року грошей на придбання транспортних засобів з бюджетів різних рівнів не передбачили», - відзначив він.
Тому знайшли інший вихід: придбати 10 б/в тролейбусів у Любліні. Мовляв, за тролейбуси ЛуАЗу доведеться заплатити приблизно 1,8 мільйона гривень.

«А люблінські. Я можу назвати цифри, які знаю. Це приблизно 22 тисячі 800 гривень», - зауважив він.

Також, зі слів посадовця, існує попередня домовленість з польськими партнерами про продаж запасних частин до «рогатих». «По мінімальній ціні», - додав Грицанчук.

Луцькі чарівники

Натомість депутат міськради Роман Романюк висловив сумніви щодо доцільності придбання таких транспортних засобів. «Яка доцільність купівлі польського, вибачте, хламу? Від 83-го року випуску і самий молодший 1998 року», - сказав він.

Обранець громади переконував, що ці тролейбуси «своє вже від’їздили». «В Європі є така політика, що старе кудись продати. Ми получаємось чарівниками, бо дозволяємо зекономити на утилізації та купуємо непотрібну їм техніку», - мовив депутат.

В свою чергу Грицанчук повідомив, що поки рішення про придбання техніки ніхто не приймав. Також він зауважив, що поки триває пошук коштів. З його слів, купівлю може профінансувати спонсор або міський бюджет.

Купівля тролейбусів – тіньова схема?
Натомість голова комісії Юрій Вега попросив директора ЛПЕ «дуже гарно» прорахувати доцільність придбання транспорту, бо, на його думку, «рогаті» доведеться часто ремонтувати і, ймовірно, згодом шукати дефіцитні запчастини.

Водночас не вгамовувався депутат Романюк, який припустив, що купівля тролейбусів – тіньова схема. Зокрема він поцікавився прізвищем спонсора придбання транспортних засобів.

Однак Грицанчук відмовився його оприлюднити, бо той не підтвердив на 100%, що профінансує програму.

Також директор ЛПЕ розповів, що в декількох обласних центрах закупляють чеські та швейцарські тролейбуси.

Насамкінець Романюк заявив, що тролейбуси купують лише для того, аби постійно їх ремонтувати. Він припустив, що завжди легко красти там, де проводять такі роботи. «Ці всі тролейбуси вживані притягують для того, щоб їх постійно ремонтувати. А де буде ремонт – буде постійне фінансування», - емоційно мовив депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Виборець... Показати IP 17 Липня 2012 12:26
Правильно Роман, накупують хламу, відмиють гроші а лучанам не буде на чому їздити (((
Spaceman до Виборець... Показати IP 17 Липня 2012 13:12
А зараз є на чому їздити? Нові "Богдани" купити грошей немає, а б/в польські - корупція. Який вихід? Взагалі нічого не робити і далі їздити на допотопних ЗІУ, які вже скоро розваляться від старості? Чому наші тупуваті народні обранці, які ні чорта не петрають в даному питанні, дозволяють собі озвучувати свої недалекі припущення? Ау, люди, включайте хоч іноді мізки.
Stlantiy Показати IP 17 Липня 2012 13:22
Очень понравилась одна строчка из "Досье Романа Романюка "- "спостерігач, член, голова..." А оно таки -Да! Только не перепутали, часом, местами отдельные члены и функции членов, например головы и ж...
Ната Показати IP 17 Липня 2012 14:08
Спонсор думаю Разумовський разом з тестем, або Палиця чарівник.
Дмитро Показати IP 17 Липня 2012 16:11
А хіба краще купити тролейбус якому 30 років? У нас же не музей раритетної техніки. Як в ЛПЕ, якому належать всі 15,9, 9а маршрути не може наскребти на придбання нової техніки? Красти менше потрібно да і найвищому керівництву депо зарплати значно скромніші потрібно ставити, от і гроші з'являться
Миколо Романюк Показати IP 17 Липня 2012 16:20
Романчик просто працює в гунчика і надумав вислужитись перел шефом. Я думаю підросте тоді пойме!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus